2014. április 9., szerda

 

Lemondott Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz ügyvezető igazgatója

2014-04-09 20:27:17

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lemondott Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége ügyvezető igazgatója – erősítette meg Heisler András, a Mazsihisz elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában szerda este.



Közlése szerint a döntés szoros összefüggésben van a német megszállás áldozatainak a budapesti Szabadság térre tervezett emlékművével. Mint hozzátette, Zoltai Gusztáv lemondását azzal indokolta, hogy nem akarja folytatni közéleti munkáját, mert mentálisan rendkívül megterheli.

A Mazsihisz elnöke szerint Zoltai Gusztáv lemondása nagyon erős jelzés. Mint mondta, Zoltai 79 éves, holokauszttúlélő, érthető az érzékenysége az emlékmű ügyében.

Zoltai Gusztávot több mint húsz éve, 1991-ben választották meg a Mazsihisz ügyvezető igazgatójává. Miközben a Mazsihisz elnökének személye többször is változott az idők során, Zoltai Gusztáv megszakítás nélkül egészen mostanáig betöltötte tisztségét..

 

*

EDDIG  A MAZSIHISZ HIVATALOS JELENTÉSE – HONLAPJÁN.

"MENTÁLIS MEGTERHELÉS" – MONDJA ZOLTAI-HEISLER.

  

Mások szerint ez valóban egy "nagyon erős jelzés" amely szoros összefüggésben van a Mazsihisz   összvezetősége által elhatározott belső átvilágitási vizsgálattal és annak eddigi eredményeivel

   Szállingó hirek szerint ez most Feldmajer revansa volt, aki – állitólag – olyan okiratokat terjesztett be, amelyektől, egyértelmüségük folytán a vezetőség nem tekinthetett el. Mint ismeretes, a legutóbbi közgyülésen Zoltai volt az aki Feldmayert megbuktatta aminek most jött el a böjtje az örökös üv-ig számára.

   Az emlékmű csak kapóra jött amire a hab Zoltai tegnapi drámai deklarációja volt, hogy hajlandó börtönbe menni a---- palánk lebontásáért.

A részleteket – nagy valószinüség szerint – holnap olvashatják az érdeklődők a .....Szombatban. Ami onnan kimarad – azt majd az Új Életben...



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése