2014. január 30., csütörtök

 A PÁPÁNAK NAGYON IZLETT  A KÓSER MENÜ

    Argentínából érkezett zsidó delegációt fogadott Ferenc pápa. A vendégek tiszteletére Róma legjobb kóser éttermének séfje főzte az ebédet a katolikus egyházfőnek és vendégeinek.
Az ebédnél római zsidó specialitásokat szolgáltak fel a rabbikból és zsidó közösségi vezetőkből álló delegációnak.

    A Vatikán konyháját ebből az alkalomból kikóserolták: a munkálatokat Jaakov Spizzichino rabbi, a római rabbinátus kósersági ellenőre felügyelte.
A négyfogásos menüben sült articsóka, szardella, endívia és pirított cukkini és többféle tésztaétel is volt. Amit Dabush, az egykori római gettó szívében található Ba’Ghetto étterem tulajdonosa elmondta, hogy a pápa nagyon meg volt elégedve a felszolgált ételekkel: „Azt mondta nekem, hogy nagyon ízlett neki a pisztácia krémünk.”
Az argentin delegáció vezetője a pápa régi barátja, Abraham Skorka rabbi volt, a Latin Amerikai Rabbiképző rektora. Azért érkezett Rómába, hogy segédkezzen a katolikusok által 1990. óta megtartott „Zsidóság napja” című program előkészítésében. Ezt január 17-én tartják, ám idén, mivel ez péntekre esett, a programok egy részét, a sábátra való tekintettel áthelyezték más napra.

 

(.Forrás:Zsido.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése