2013. december 21., szombat

MIT TUDUNK A ROTHSCHILDOKRÓL?

OSZTRÁK NEMESSÉGET KAPTAK, DE NEM SMÁDOLTAK; SEGITETTEK NAPOLEON LEGYŐZÉSÉBEN  ÉS VIKTOR NEM VOLT SZOVJET KÉM...

hirdetés

1. A bankhálózatukat egész Európára kiterjesztő Rothschildok a 19. század folyamán a világ egyik leggazdagabb és legnagyobb politikai befolyással bíró bankárdinasztiájává emelkedtek.

2. A remek szervezőkészségükről és sikeres végrehajtói képességükről ismert Rothschildokat Metternich osztrák kancellár titkára a pénzügy Bonapartéinak nevezte.

3. A nemzetközi bankárdinasztia megalapítója, Mayer Amschel Rothschild (1744-1812) a frankfurti zsidó gettóban, szerény körülmények között nőtt fel. Mayer Amschel Rothschildot a Forbes magazin minden idők hetedik legbefolyásosabb üzletemberének választotta.

4. A Rothschildok törekedtek a vagyon felaprózódásának elkerülésére, ezért rendkívül gyakoriak voltak a családon belüli házasságok.

5. A Rothschildok első igazi nagy üzletüket 1804-ben bonyolították le, amikor az anyagilag megszorult VII. Keresztély dán királynak nyújtottak hitelt.

6. A Londonban élő Nathan Rothschildnak (1777-1836) és fivéreinek óriási szerepük volt a szövetségesek Napóleon feletti győzelmében. Amellett, hogy nagy összegű kölcsönöket folyósítottak a kormányoknak, sokszor a hadisegélyek eljuttatását is maguk intézték.

7. Ausztriában 1816-ban négy Rothschild-fiú is nemesi címet kapott. Mivel nem keresztelkedtek ki, a Rothschild lett az első zsidó vallású nemesi család a Habsburg Birodalomban.

8. A francia Edmond de Rothschild (1845-1934) a cionizmus ügyének egyik legfőbb támogatójaként jelentősen hozzájárult a palesztinai zsidó közösségek gyarapodásához.

9. Lord Carnarvon részben felesége, az apjától, Alfred Rothschildtól hatalmas vagyont öröklő Almina anyagi segítségével finanszírozta Tutanhamon sírjának feltárását.

10. Victor Rothschild esetében felmerült a gyanú, hogy szovjet kém, mivel jó viszonyt ápolt az angol történelem legnagyobb kémbotrányának több szereplőjével, többek között Kim Philbyvel is. Végül tisztázta magát a vádak alól.
(MULT-KOR)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése