2013. december 12., csütörtök

Koncentrációs táborokban kelt levelek a netes üzletben

 

Egy holland adok-veszek internetes oldalon olyan leveleket kínálnak eladásra, amelyeket koncentrációs táborok foglyai írtak.  

 

A marktpaats.nl nevű oldalon többek között Auschwitzban és Dachauban íródott leveleket kínál eladásra egy felhasználó. Összesen 29, a holokauszttal összefüggő tárgyat és náci relikviát árul a „Bundum” felhasználó nevű luxemburgi eladó. Ezek között van egy, amelyet úgy jellemez: „eredeti levél Auschwitzból, 1941. november 9-i dátummal, a cenzor pecsétjével”.

 Egy másik levélről, amely március 4-én kelt, azt állítja hogy olyan borítékban van, amelyre Hitlert ábrázoló bélyeget ragasztottak. Az eladó tárgyai között szerepel, más egyebek mellet, náci játék katona is.

A kézírásos levelekről készült, rossz minőségű fotókon nem lehet kivenni a szöveget. Ezeknek nincs meghatározott áruk, míg egy Mathausenből való, rab azonosító kártya 512 dollárba, vagyis közel 110 ezer forintba kerül.

A Marktplaats oldalon több ezer nácizmussal kapcsolatos tárgyat árulnak a horogkereszttől a Hitler mellszoborig. Jogi nyilatkozatukban ugyan tiltják a „sértő tárgyak” árusítását, ám a felhasználók felelősek a szabályok betartásáért.

A Holland Auschwitz Szövetség elnöke, Jacques Grishaver egy holland napilapnak, az árusításról múlt héten hírt adó NRC Handelsbladnak elmondta: ezek az eladások az antiszemitizmus elfogadottá válását jelzik: „Ezt nem lenne szabad a társadalomnak elfogadnia, ez ellen fel kell lépni” – mondta.

Az Izraeli Információk és Dokumentációk központjának holland szervezete (CIDI) jogi lépéseket észül tenni a weboldal ellen.

(Forrás:zsido.com)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése