2013. december 30., hétfő

"---álnéven pozitív jelentéseket iratnak  kormányzati mamelukokkal---

"A New York Times összejátszik a magyar 

kormánnyal a magyar zsidók összeírásában"

 

Tényleg igazságtalanság lenne, ha csak a jobboldalnak lennének hátborzongatóan ostoba konteói. A NYT kutatása a hazai antiszemtizmusról elszabadította az indulatokat.

Minden azzal az online kérdőívvel kezdődött, amit karácsonykor tett ki a New York Times, és ami a magyarországi antiszemtizmusról kérdezi a válaszolni hajlandókat, leginkább magyar zsidókat. Az angolul és rossz magyar fordításban is elérhető kérdőív nevet és címet is kérdez, és biztosítja a válaszolókat, hogy a kitöltött ívekhez csak a Times témán dolgozó riporterei férhetnek majd hozzá.P

Csodálatos, hogy bár a New York Times a világ egyik leghíresebb liberális sajtóterméke, ez egyáltalán nem akadályozta meg a hisztériára hajlamosakat, hogy fantasztikus elméletet állítsanak fel. Ami szerint a gonosz magyar kormány összejátszana a lappal, hogy a kérdőívvel lépre csalt magyar zsidók adatait megtudja, így elkészülhessen a rettegett zsidólista. P

Az a vicces, hogy mint az egy az elmélettel foglalkozó friss blogbejegyzésből is kiderül, ehhez a hülyeséghez az egyáltalán nem hülye Széky Jánosnak a parameter.sk-n megjelent írása írása is alapul szolgált. Pedig az a cikk egészen másról szól. Széky egy helyen arról értekezik, hogy van olyan elmélet, ami szerint a dologban a magyar kormány keze is benne van. Csakhogy nem abban az értelemben, hogy adathalászat lenne az egész, hanem hogy a kormány azzal fogná ki a szelet az országot antiszemtázók vitorlájából, hogy álnéven pozitív jelentéseket irat a lapnak mindeféle kormányzati mamelukokkal, így a Times végén kénytelen egy, a valósnál szebb képet sugalló cikket közzétenni. Tessék, pontosan ezt írta Széky:

"Tekintettel 1. a magyar szöveg ostobaságára, 2. arra, hogy a kormány semmi pénzt nem sajnál amerikai imázsának javítására, 3. arra, hogy a világsajtó a magyar kormány szerint akkor mond igazat, ha a magyar kormány álláspontját közvetíti (ezért munkálkodnak nagyköveteink – közröhejre – buzgó sajtólevelezőként), csábító lenne az az összeesküvés-elmélet, hogy a dologban a hazai kormányzat keze is benne van. Elvégre az online kérdőív nem a legjobban ellenőrizhető adatfelvételi módszer. Bárki, főleg akit a megfelelő államtitkárságon ezért honorálnak, beírhat egy jól fogalmazott, meggyőző kormánydicsérő szöveget, amit a kiegyensúlyozottság jegyében a New York-iak ugyanúgy hitelesnek vesznek, mint az őszinte panaszt vagy pláne a dühöngést."

 

Aztán Széky így folytatja:

"Ha viszont nincs bizonyíték, az összeesküvés-elmélet csak elmélet marad, úgyhogy maradjunk annál a másik változatnál, hogy a New York Times egyszerűen csak őszintén, naivul érdeklődik. Abból az anyagból dolgozik, amije van, és ő így látja, mert ismert adataiból semmi sem szól a látszat ellen."

 

Ez persze a jelek szerint nem zavarta az elméletgyártókat. Miért is zavarta volna, nincs is annál királyabb elmélet, hogy egy rakás New York-i liberális zsidó szerkesztő magyar zsidók adatait árulja egy kormánynak. (Forrás:Cink)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése