2013. augusztus 26., hétfő

FELHIVÁS

A MAGYAR NEOLOG RABBIKARHOZ

           ÉS A MAZSIHISZ ÚJ(?) VEZETŐSÉGÉHEZ

Egész Budapest látta és olvasta  hiradásunkat és felhivásunkat arról a példátlan és botrányos blaszfémiáról, חילול השם amit a budai rabbi elkövetett –  amikor füdőgatyában, uszodában fújta megtérésre hivó eluli sófárt, ezzel "pászkenolva", zsidongó reformneje inspirációjára, hogy--- ezt lehet. " מנוח עם הארץ היה שהלך אחר אשתו"(עירובין,יח,ב)

 

Felhivtuk a T. rabbikart, foglaljon állást az ügyben és mondja ki vajon egy hitsorsos eleget tesz-e vallási kötelességének, Elul havában a zsinagógában, reggelente a megtérésre hivó Sófár fúvást hallani – azzal hogy meghallgassa videón az úszkáló és zsidongó "rabbi" Sofárját?

Ugyanezzel a kéréssel és kérdéssel most a Mazsihisz "megujult" vezetőségéhez fordulunk: támogatják-e a "rabbi" blaszfémiáját vagy sem? (És mit szól mindehhez Tordai elnök úr, aki otthonról, Nyiregyházáról, nem rendelkezhet ilyen tapasztalatokkal?)

 

 Ha a  válasz nemleges-  tessék őt azonnali hatállyal elbocsátani és nejét – helyette – kinevezni a Frankel rabbijának. Akkor legalább  tudni fogjuk hol tartunk!

 

T. állásfoglalásukat a világ zsidóság tudomására hozzuk.

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése