2013. május 13., hétfő

 

AZ ELLENZÉK PÉLDÁTLAN GYÖZELMÉNEK

KÖZVETLEN OKA – A TITKOS  SZAVAZÁS...

 

FELDMÁJER KÖSZÖNÉS NÉLKÜL TÁVOZOTT...

 

87 érvényes szavazat volt, ebből 49 a vidéki fiskális ellen *Zoltai ellen csak 32 szavazott és ezért maradt (egyelőre)* Egy vidéki elnök: az egészet az

Üv-ig szervezte* Egy hónapon belül új elnököt és vezetőséget választanak*

A Mazsihisz hivatalos jelentése* A vita központjában az Emih erősődése

 

Pesti tudósitóinktól

 

   Tegnap megtörtént az elképzelhetetlen: a Sip utca első számu diktátora, a vidéki ügyéd, megbukott nagy szótöbbséggel, miután a közgyülés kinyilvánitotta hogy alkalmatlan a feladat betöltésére. A dolog úgy vált lehetővé, hogy ezuttal titkos szavazást tartottak, ami feloldotta a tagok félelmét az elnök bosszujától.

 

Mint megtudtuk, maga Feldmájer kérte a bizalmi szavazást, annyira biztos volt a dolgában, és amikor  - háromszori számlálás után – az eredmény kitudódott – köszönés nélkül távozott. Az egyik nagyobb vidéki hitközség elnöke, nyiltan Zoltait vádolja a "puccs" megszervezésével, hogy igy szabaduljon az őt "elnyomó" elnöktől.

   Mint Sip utcai tudósitónk, aki jelen volt a viharos űlésen, jelenti, a vita középpontjában az Emih megerősődése és a chaszid gondolat elterjedése állott. Feldmájer támogatói azzal érveltek, hogy az elnök menesztése az Emih további erősödését fogja maga után vonni A rabbitestülep kétszinü viselkedése és a lágymányosi "rabbi" bohóckodása most is kidomborodott.



A  Mazsihisz hivatalosközleménye


 

    Budapest, 2013. május 12., vasárnap (OS) - A mai napon a Mazsihisz rendes közgyűlésén bizalmatlansági indítvány alapján a közgyűlés visszahívta dr. Feldmájer Pétert a Mazsihisz elnöki tisztségéből.


    A Mazsihisz közgyűlése megvonta az elnöki bizalmat Feldmájer Pétertől

A mai napon a Mazsihisz rendes közgyűlésén bizalmatlansági indítvány alapján a közgyűlés visszahívta dr. Feldmájer Pétert a Mazsihisz elnöki tisztségéből.

Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgatót 2/3-os arányban megerősítette ügyvezető igazgatói székében.

A közgyűlés a két hónappal ezelőtti bizalmatlansági indítvány alapján a kitűzött május 26-ai dátum előtt a mai napon tűzte napirendjére a bizalmatlansági indítványt.

Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgató a hírügynökségeken keresztül is megnyugtatta a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége minden tagját, hogy az intézmények zavartalan működése biztosított, az elnöki posztra a szabályzatoknak megfelelően a választásokat megtartják.

 

 

ZOLTAI "LENYILATKOZTA" FELDMAJERT


A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) közgyűlése vasárnap visszahívta elnöki tisztségéből Feldmájer Pétert, a testület Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgatónak bizalmat szavazott. A tanácskozáson egy kivétellel a Mazsihisz teljes vezetősége is lemondott, amelyet a közgyűlés tudomásul vett.


A szervezet budapesti közgyűlésén Feldmájer Péter – csatlakozva Zoltai Gusztávhoz – saját maga terjesztette elő a bizalmatlansági indítványt. A szavazatokat háromszor átszámolták, a 89 voksból kettő volt érvénytelen, a fennmaradó 87-ből 49-en fejezték ki bizalmatlanságukat Feldmájer Péterrel szemben, aki így távozott az elnöki posztról. Zoltai Gusztáv kétharmados többséggel maradhatott az ügyvezető igazgatói székben. A jelenlévő küldöttek voksainak a fele plusz egy szavazat kellett ahhoz, hogy a bizalmatlansági indítványt a közgyűlés elfogadja.

Zoltai Gusztáv a közgyűlés után az MTI-nek úgy nyilatkozott: "nem volt egy könnyű nap (...) komoly viták voltak", fajsúlyos kérdések kerültek elő.

Úgy fogalmazott: "bizonyos értelemben ex lex állapot lesz" az új vezetőség megválasztásáig, de "a napi ügyeknek természetesen menniük kell", a Mazsihisz által fenntartott iskolának, egyetemnek, kórháznak és népkonyhának működnie kell, "lesz feladatunk szépen". Mint mondta, ügyvezető igazgatóként az eddiginél sokkal több feladata lesz, amíg ez az állapot tart.
Ez előre látható volt...

Szólt arról, hogy a Mazsihisz következő közgyűlésén elnököt, két alelnököt, illetve tizenegy elöljárót kell megválasztani. A választással kapcsolatos teendőket Kiss Henriett, a jelölő és választási bizottság elnöke, a zuglói körzet delegáltja fogja össze.

Az MTI-nek a bizalmatlansági indítvány okát firtató kérdésre közölte: "azt hiszem, le kell hogy ülepedjenek mindnyájunkban az itt történtek". Mint mondta, nagyon sok eredményt ért el Feldmájer Péter a Mazsihiszben, a holokauszttal kapcsolatos kárpótlástól kezdve egészen addig, hogy össze tudta tartani ezt a szervezetet. "Ezt nem lehet tőle elvitatni" – tette hozzá.

Kitért arra is, hogy a közgyűlésen ingerlékenyen tettek fel Feldmájer Péternek kérdéseket, ami "a helyzet elmérgesedését" vonta maga után. Kifejtette, nem kerültek elő a vasárnapi közgyűlésen azok az ügyek, amelyek a magyar médiában megjelentek Feldmájer Péterről.
Hozzátette: amíg új elnököt nem választ a közgyűlés, nincs a Mazsihiszt képviselő alelnöke a Zsidó Világkongresszusnak.

    Ez Zoltai "édes bosszuja" azért mert Feldmájer kigolyózta őt a Zsvk alelnöki jobjáról, miközben ő maga ex officio lett volna Zsvk alelnök. Most az offició ugrott...

A szervezet választási bizottsága egy hónapon belül dönt a tisztújítás időpontjáról, amikor elnököt, alelnököket és elöljárókat választ a Mazsihisz közgyűlése.
Tordai Péter, a Budapesti Zsidó Hitközség elnöke a közgyűlés végén köszönetet mondott Feldmájer Péter elnöki munkájáért.

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése