2013. március 3., vasárnap

Magyar zsidó valóság "והאלוקים יבקש את (ה)נרדף" {קוהלת, ג, ט"ו}

 

LEVÉL – KOMMENTÁR NÉLKÜL(2)

 A mult héten közöltük Dr Egri Oszkár levelét prof' Schőner Alfrédhoz, amely hiven tükrözi az egyre fokozódó helyzetet (lásd Kucsera elvtárs és tsai) bizonyos  pesti zsidó berkekben.

   Most közöljük a héten kézbesitendő válaszlevelet, amelyet érdekes módon nem az orzse rektora, aki az Egri levél cimzettje volt(lásd a március 1., pénteki számot) hanem egy bizonyos Streitné (honnan ismerős nekünk ez a név?) ir alá. A levél szolgál válaszul E.O. vádaskodásaira.

  Olvassa a jógyomru olvasó és próbálja eldönteni, kinek van igaza, mi nem kommentálunk. Talán csak annyit bátorkodunk megkérdezni mit jelent a levél elején a vé.cé? Csak nem freudista jellemzése ez a Bér-kocsis utcában uralkodó nepotista atmoszférának?

 

A továbbiakban a levél (vagy ahhoz hasonló):

 

v''c

Budapest, 2013.02.28.

 

 

Tisztelt dr. Egri Oszkár Ügyvéd Úr!

 

Az OR-ZSE Tanulmányi osztálya az alábbi tényeket, adatokat közli Önnel Ónody Péter judaisztika alapszakos hallgatónkról:


-Ónody Péter beiratkozott Egyetemünkre a 2006/2007. tanévre, 2006 szeptemberében;


-Ónody Péter jelenleg (kétszeri halasztás után) a még hiányzó kreditjeit teljesíti és abszolutóriumot szerezhet a 2012/2013. tanév végén, 2013 májusában;



AZ ORSZÁGOS RABBIKÉPZŐ - ZSIDÓ EGYETEM TANULMÁNYI- ÉS VIZSGASZABÁLYZATA

(elérhető: http://or-zse.hu/jogtar/TVSZ-2012-jovahagy09.pdf)



18. § Az abszolutórium (végbizonyítvány)


(1) Az abszolutórium minősítés és értékelés nélkül tanúsítja, hogy a hallgató a záróvizsga, szakdolgozat, valamint a képesítési követelményekben meghatározott nyelvvizsga kivételével a tantervben előírt valamennyi tanulmányi és vizsgakötelezettségének eleget tett. Igazolja a kritérium-követelmények teljesítését, illetve a képesítési követelményekben meghatározott (a kötelező és kötelezően választható tárgyak) összes kreditpont - kivéve a diplomamunkához rendelt kreditpont -megszerzését. Az abszolutóriumot a képzés utolsó félévének befejezése, illetve az indexek leadása után a Tanulmányi osztály írja be az indexbe.


-Ónody Péter szakdolgozati címet nem választott az OR-ZSE honlapján megtalálható (http://or-zse.hu/targyak/ujud2008/szakdolgajanlott2009.htm) „JAVASLATOK SZAKDOLGOZATI TÉMÁKRA A JUDAISZTIKA ALAPSZAK (BA) HALLGATÓINAK" listából, szakdolgozatának címét  nem adta le a Tanulmányi osztályon erre rendszeresített „témaválasztó" űrlapon;

-Ónody Péter szakdolgozatának címét a szakfelelős nem hagyta jóvá, holott ha a hallgató a fent található listában nem szereplő témát kívánna választani, akkor annak az lett volna a módja;

-Ónody Péter tehát sem előzőleg, sem jelenleg nem ír semmiféle szakdolgozatot! Lásd a TVSZ alábbi pontjait:

- 2 -


19. § A szakdolgozat


(6) A szakdolgozat témákat az illetékes szak határozza meg és az OR-ZSE honlapján közzé teszi. A hallgatók ezek közül választhatnak, de saját, a kiírásban nem szereplő témát is választhatnak a szakfelelős jóváhagyásával.

A hallgató a végzést megelőző félév első hónapjának végéig köteles szakdolgozati témát és konzulenst választani! A konzulens a hallgató témaválasztását aláírásával igazolja. A témaválasztó lapot, mint okmányt, a hallgató a Tanulmányi osztályon köteles leadni átvételi aláírás ellenében.


-Ónody Péter szakdolgozati konzulense nem lehetne Radnóti rabbi úr, mert a rabbi úr nem felel meg TVSZ alábbi pontjában található előírásnak:


19. § A szakdolgozat

(3) A szakdolgozat készítését konzulens irányítja. A konzulens az egyetem oktatója, illetve rektori engedéllyel külső szakember lehet. A konzulens csak jogviszonnyal rendelkező (teljes, illetve rész-munkaidős) minősített oktató (Phd, Csc, Dsc) vagy dr. lehet, akit a tanszékvezető kér fel erre a feladatra.

 

Összegezve:

Ónody Péter judaisztika alapszakos hallgatónk nem ír jelenleg, és ezt megelőzően sem írt szakdolgozatot az OR-ZSE Tanulmányi osztályának nyilvántartása szerint, így értelemszerűen nem lehetett sem konzulense és szakdolgozatának címe sem!

 

Streitné Somkuti Vera

tanulmányi ügyintéző

 

(folyt,köv.?)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése