2012. december 28., péntek

 

JÉZUSHIVŐ NEOLÓG RABBI  HIVEI A KOZMÁBAN JÓRCÁJTOZNAK

 

  •                             MAGYAR ZSIDÓ VALÓSÁG

 

A  "SCHEIBER" BOLDOG KARÁCSONYT KIVÁNT DIÁKJAINAK

ÉS AZ  ELNÖKÖKNÉL  NEM TALÁLTAK KARÁCSONYFÁT

 

Pesti tudósitóinktól

 

Szinte hihetetlen, de igaz. Volt egyszer Magyarországon egy neológ rabbi, a mult század elején. Egy bizonyos Lichtenstein (srj) Izsák, aki élete egy bizonyos szakában, "felismerte", hogy még az akkori M.országon is jobb, kényelmesebb  hivő gójnak lenni mint neológ zsidónak. Legott elkezdett Jézus-hivő lenni, ezt propagálta szóban és irásban, de amellett nem tért ki hanem megmaradt – szerinte – jó zsidónak és mint kukac a retekben, belülről bomlasztott. Nincs kizárva hogy ő alapitotta meg a Jézushivő "zsidők" szektáját.

 

   Zsidó források nem emlitik. Az 1929-ben megjelent Ujvári féle ZSIDŐ LEXIKON, nem szentel neki szócikket, csak bátyja, Lichtenstein Ávráhám Jákov, nagykátai rabbi szócikkében emliti meg mint "Öccse, a hirhedt L.,aki korábban  tápiószelei rabbi volt s később, mint az Ujtestamentum hive, a misszionáriusok szolgálatába állott, anélkül hogy megkeresztelkedett volna".

 

Ennyi

 

Ha csak nem az, hogy a mult hónap végén, a Mazsihisz Kozma utcai neológ temetőjében, egy diszes társaság a Jézushivő "rabbi" jorcájtját ünnepelte. A szekta létezik, "széder"t tart és ünnepel, de főleg – térit. Zsidóként mutatkoznak be; mindenre elszánt misszionárusok. Vigyázat!

 

      Náluk nincs "málna", a Sip utca alhat tovább nyugodtan.

 

            A "SCHEIBER" BOLDOG KARÁCSONYA

 

      Nem hiába volt éveken keresztül a Maszihisz iskolájának, (a megboldogult Anna Frank utódjának), gojte igazgató(nője) és annak helyettese úgyszintén – az eredmény nem marad el.

 

 Az idén a "Scheiber" boldog karácsonyt kivánt diákjainak. Ebben lehet hogy csak a "Lauder" múlta felül, de hát az "világi" és nem  "hitközségi". (FP)

     Egyébként utóbb a Lauderban az arány örvendetesen javul: már több mint  20 százalék zsidó diákjuk van. Ne nevessünk hanem örüljünk: a szófiai Lauderben  lezsidózták és kiutálták a 2-3 zsidó gyereket... (n.k.)

 

      ....ÉS EGY JÓ HIR

 

     Az objektivitás végett ezt sem szabad elhallgatni: az idén, ellentétben a néhány évvel ezelőtt történtekkel, az elnököknél (BzsH, Mazsihisz, Mazsike) nem találták a kutakodók karácsonyfát.

   

Lehet hogy ez egy jobbik eset (vagyis a Jobbiknak köszönhető)? (h-l-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése