2012. július 2., hétfő

MAGYAR ZSIDÓ VALÓTLANSÁG

 

      A  SVIHÁK BIZONY HITVÁNYA

  ÉS A 15 MILLIÓ

 

    Ahelyett hogy befogná végre a csőrét és ülne az ülőkéjén -  a svihák továbbra is kerepel. Miután  kis számu hiveinek értelmesebbjei váltig kérdik tőle mit ugrál, ki kérte fel a purifikátor szerepére és miért tartja a nyakló nélküli besúgást, feljelentést, egy "rabbi" elsőrendú feladatának -  most magyarázza bizony hitványát.

 

A kifogás, illetve "magyarázat" az, hogy valaki akinek az volt a feladata hogy legalább a látszatra ügyeljen – megakadályozta 15 millió kicsaklizását az önkormányzattól – "formai okokból", mondja a svihák - vagyis törvénytelenül.

 

   Most hogy a törvény őrzője már nincs a helyén, szabad a gazda, meglesznek a milliók is, csak előbb még egy-két embert fel kell jelenteni és ezzel a többit megfélemliteni.

 

Hacsak - - - - -

 

 

  Hacsak, svihák urunk bele nem fárad közben és leül – vagy leültetik – egy-két évre pihenni, lehiggadni. Persze, kollegái mögötte vannak, neki drukkolnak, kapjon minél többet és fogja be már  be a nagy száját. Már ügyvédet is állitottak neki – a kirugott nagy tehetségü utódját, aki egyelőre azt se tudja máj dökomre rebecn. De majd beletanul.

 

    Közben a svihák közeli tervei között szerepel egy könyv (kiadása, olvasásra sajnos nincs ideje), több Talmud-előadás comics-szinten; közös dalárda gyakorlat a fő-gálechokkal és al-anyácákkal, feljelentés két "rabbi" kollega ellen (nem használtak májim áchjrojnimot a szombati sólet után). Ha ráér, közben még egy Minchet is be fog dobni és a szigeti sikszet szabadságolja, mivel ujitani kell ezen a téren is, nem érdemes a hamut őrizni, inkább a  lánygot továbbadni.

 

  Ha Karinthy élne, hozzá tenne az Igy irtok Ti-hez egy záradékot, "Igy néztek ti ki" cimmel---

 

              "VALAHOL EURÓPÁBAN" – KERESIK A TÁNJÁT (MAGYARUL)

 

      A magyarul beszélő, iró és főleg olvasó zsidókkal való foglalkozás – nem mindig okoz szivfájdalmat vagy hányingert. Vannak kivételek is és ezek miatt és folytán érdemes élni.

 

   A napokban e-mailt kaptam valahonnan európából, nem tudtam kideriteni honnan, amelyben egy bizonyos Leah nevezetű lány, vagy hölgy kérdezi, hol tudja megszerezni a Tánjá –magyarul második kötetét, mert neki az első is csak kölcsönben van meg, vissza kell adnia és ő egy csoportban haszidizmust tanul, illetve kabbalát és ahhoz a Tánjá (a Chábád mozgalom alapitójának, az Álter Rebbenak kézikönyve, Irott Tórája) és a csoportban angolul tanulják és ő nem tud angolul és egyáltalán.

   Kénytelen kelletlen bevallottam, hogy nincs második kötet, bár gondoltam csinálni- de az elsővel is annyi sok bajom volt, olyan sok pénzembe került, olyan kevés segitséget és olyan sok gáncsot kaptam, hogy beletörött a bicskám.

 

     Van angol Tánjá – több kiadásban, van francia, arab, olasz, német és orosz. Magyar nincs, illetve ami volt – az első 17 fejezet – elfogyott. Nincs. Nádá. A könyvek amiket képes vagyok egyedül csinálni – csinálom. Ami nem megy egyedül – nem megy .

 

És bocsánat a személyeskedésért ami nem szokásom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése