2012. június 7., csütörtök

MAGYAR ZSIDÓ VALÓSÁG(?)

 

JÓZSEF ÉS "TESTVÉREI "                            

 

Ez most kivételesen nem a hires Thomas Mann trilógia, hanem a mi Józsi bácsink, aki ahelyett, hogy otthon űlne, békés családi környezetben és emkékiratait irná, mászkál a kőruton, realizálva az "itt élned és halnod kell" örök igazságát. Aztán ha egy mélymagyar a fülébe orditja, hogy nem szereti, sem őt sem a zsidókat – ezzel késztetve vannak József  gálech "testvérei", hogy őt együttérzésükről és szeretetükről biztositsák.

 

Van valaki  ott, a Kőrut és Király utca sarkán, vagy akár ott ahol a Sip sipol és a Dob dobol – aki  észrevenné hogy az incidens egy 200 éves önámitás tragikus vége lenne?

 

Van aki észrevenné, hogy ez nem a Fidesz vagy a komcsik – hanem maga a magyar nép? 1945 óta el volt nyomva benne az a "természetes érzés", az az ézsaui "halacha", hogy a zsidókat gyülölni kell és lehet és itt-ott ölni is – ha lehet, lehetőleg szalonképesen, lehetőleg mások csinálják, mi csak adjuk a csendőrőket, a vasutat, a lelkes adminisztrációt, a szolgabirókat, az endrelászlókat, de mi nem tehetünk semmiről- Mi nem vagyunk felelősek.

 

   Van aki észrevenné, hogy ez ugyanaz az egyház, - amely most le"testvérezi" Schweitzer Józsi bácsit, a Hoffer unokát, -  melynek papjai vasárnaponként a szószékről uszitanak az Istengyilkosok ellen? És van aki  nem tudná, amit Hoffi tudott: "csak egy csőcselékünk van", a lelátókon, Kunmadarason (Rákosi alatt és általa szitva!!), az 56-os "Icik, nem viszünk Ausvitzig!" feliratokon; a parlamenti (!!) tiszaeszlározókon keresztül a mai Soá tagadókig, akik még várnak az orbáni két pofonra. Ami viszont késlekedik, mert Orbán rájuk vár, mint potenciális koaliciós társaira, majd ha szükség lesz rájuk...

 

                                                            ***

     Persze attól is függ, azon is múlik hogy ki az aktuális áldozat, Vagyis ki a "testvér" – kinek. Három évvel ezelött, amikor Kurtz Slomót a háza kapujában, a Dohány utcában, nem messze a Károly köruttól, két "testvéri" huligán véresre verte, úgy hogy kórházi ápolásra szorult, azt mondták neki a sipucca harmadik emeletén, hogy nincs mit tenni, mig a rendőrségen azt mondták, örüljön hogy ennyivel meguszta. Akkor nem határolódott el a kormány, a "testvérek" nem siettek együttérezni; az államelnök nem jött látogatóba és Wincéné nem sápitozott.

 Aztán azt modta a rendőség hogy elfogták a támadókat. Mi történt velük?

                                                 ***

    Most nem vertek meg senkit. Valaki – állitólag – mondott valamit valakinek és ettől tört ki a (mű?)botrány. Nem tudjuk pontosan mi volt – majd megtudjuk. Az ismert haszid mesében a botor pásztor addig kiáltja – fölöslegesen! – hogy "farkas, farkas!!", amig aztán valóban jön a farkas, de már senki nem figyel oda...

 

      Baráti tanácsunk Józsi bácsinak (nem mondhatjuk hogy "testvéri", mert nem tartozunk az illető egyházakhoz; mi csak zsidók vagyunk akiket utálnak): maradjon otthon, ne járja a szeretett utcákat, ahol 68 évvel ezelőtt a gettó állt és ne tegye ki magát annak hogy a most falrafestett ördög megjelenjen. Ha már ki kell mennie – kisérje fia és lánya, hadd érezzék ők is, hogy "itt élned és halnod kell!"

--------------------------------------

Ui. Lapzártáig a következők határolódtak el a "brutális" támadástól:

 

Elsőnek a "történelmi" egyházak, a "testvérek" (kat.ref-evang), majd a kormány, az államelnök (jelenleg Áder), a Mazsihisz, a Demokratiks Koalició, az Emih, Lomnici Zoltán, az Mszp, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke, valamint a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa, stb, stb.

Még nem határolódtak el: A Üdvhadsereg, a Vitézi Szék, az Szdsz(zl), a Hitgyüli, a Hevra kadisa, az orth.(van ilyen?), a két versengő zsidó-reform(átus) gittegylet és a szarvasi tábor volt neveltjei.

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése