2012. június 1., péntek

 

MAGYAR ZSIDÓ VALÓ(TLAN)SÁG

 

A DOB UTCA CÁFOLJA HOGY ELADTA MAGÁT

(EGY TÁL LENCSÉÉRT)  A SIP UTCÁNAK. . .

 

Makacs hirek szerint a csődbejutott magyar "autonóm" ortodoxia ismét csatlakozik, immár nem kényszerből, a reform-neológiához, potom 100 milió forintért (ami főleg adósság elengedésből áll?) * Sipuccai hirek szerint Zoltai szorgalmazza az "egységet", mig Ferdmájer ellene van * A háttérben: orth. rabbik két levele * Deblinger angol nyelvü levele egy izraeli ortodox ujságiróhoz

 

Pesti tudósitónktól

 

    Amit mindenki cáfol – az biztos igaz, mondja a régi magyar közmondás. Itt neológ részről erőtlen és nem egyhangu a cáfolat, de a Dob utca és annak uj elnöke, Deblinger E. Méir ("Eduárd király") egy per egy cáfolja hogy az "autonóm" magyar ortodoxia ismét  eladta volna  magát és függetlenségét a  ("már megszünt" – Polyák) neológiának 100 milliót forintért. Ez – ha a hir igaz – nem kápé, hanem adósságok  elengedéséből állna.

 

Állitólag . Z. Gusztáv bábáskodik az egyesség felett, mig ferdmájer – milyen logikus – ellenzi. A háttérben lebeg Déjjvid Moskovits rossz szelleme, aki ki akarja túrni Deblingert a (nehezen megszerzett) kóvedból, mivel ő – Moskó – akar rosekól lenni. Aztán itt van régmult ortodox rabbik levele, amely kiátkozással fenyegeti a Dob utca vezetőit, ha kényszer nélkül ujra csatlakoznak a vétkes (Pose) neológokhoz.

 

A kérdés most az, mit jelent a "kényszer"? A szovjet szuronyokon uralkodó kommunista rendszert, vagy azt hogy minden tartalékot/ingó és ingatlan vagyont elfecséreltek egy halvaszületett iskolára? A pénzhiány által előidézet helyzet kényszerhelyzetnek számit-e, vagy ezt csupán, az Egyházügyi Hivatal fenyegetései képezik?

 

Tegnap birtokunkba jutott Deblinger elnök (válasz)levele Benjámin Klúger izraeli orth. ujságiróhoz (Hámodiá) amelyben az elnök kategórikusan cáfolja az egyesülés hirét.

 

Ime a levél:

הרחב הכל

הדפס הכל

בחלון חדש


 

Mr. Binjumin Kluger,

I am very sorry, but I cannot understand where Your totally wrong information is coming from.

1) Mazsihisz was founded in 1992 by all Jewish communities in Hungary by Status quo, or Orthodox  not only in Budapest or simple jewish communuities in Hungary or anyone.
At that time the Orthodox community of Hungary under Rav Hofmann, and Rav Fixler  joined Mazsihisz.
In 2012 January 1st the Orthodox Community of Hungary became a separate community by law.
The community was and is always having his own Rav, Schoichet, Schchite,Kashrus,Kindergarden,

School,Synagogues, etc.
Now to Your writing :
1)
we are for the moment not in any discussion or other talks with MAZSIHISZ.
2)
I am not and I cannot be the Sgan of Mazsihisz
3)
and I do not know of any 100 Million Forint.

So far to Your Mail.
But I personally would be very interested to know who is giving You all these wrong informations,
and furthermore what is behind all this smearcampaign

I wish You a good Shabbes

Deblinger  M

                                                                                               ***

 

A  levélben az ortodox elnök kimondja, hogy "ebben a percben" semmi tárgyalás nincs a mazsihisszel és  ő, Deblinger Eduárd ,nem alelnöke a mazsihisznek és nem is akar az lenni.

 

 

 

 

 

      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése