2012. május 18., péntek

 

MAGYAR ZSIDÓ VALÓSÁG

 

 

"EZÜSTBŐL, ARANYBÓL VANNAK A

POGÁNY NÉPEK BÁLVÁNYAI---"

Kardos Péter főrabbi szenzációs javaslata az egri gálechnek:

mondjunk közösen zsoltárokat * javaslatunk: a 135. zsoltár

 

  A  héten "a magyar zsidóság vezetői" (Z©Pf) "felkeresték Ternyák Csaba egri érseket és   hangsúlyozták annak fontosságát, hogy a mindannyiunk közös örökségét képező Tízparancsolat megint a társadalom életének részévé váljon, a szeretet parancsának és a gyűlölködés tilalmának kőbe vésett elvei áthassák a mindennapokat"

    A "kőbevésett" frázisok után Kardos Péter főrabbi, akit a kettő magával vitt a találkozóra, "tolmácsolva a Rabbitestület álláspontját – kifejtette: ha a mindannyiunk közös örökségét képező zsoltárok legalább évente egyszer közösen hangzanak el a különböző vallású papok-rabbik, hívők szájából, úgy imánk biztosan meghallgatásra talál." (Mazsihisz honlap).

  Ez olyannyira igaz hogy erre csak áment lehet mondani. Máris volna egy javaslatunk: kezdjük talán a 135. zsoltárral, vagy annak legalább egy részével. Ime:

        "DICSÉRJÉTEK AZ ÖRÖKKÉVALÓT! DICSÉRJÉTEK AZ ÖRÖKKÉVALÓ NEVÉT, DICSÉRJÉTEK TI, AKIK ŐT SZOLGÁLJÁK, KIK AZ ÖRÖKKÉVALÓ HAJLÉKÁBAN ÁLLTOK, ISTENÜNK HÁZÁNAK UDVARAIBAN! DICSÉRJÉTEK AZ ÖRÖKKÉVALÓT, MERT Ő JÓ, ZENGJETEK NEVÉNEK MERT KELLEMES, MERT Jákobot választotta KI MAGÁNAK AZ ÖRÖKKÉVALÓ, IZRAELT TULAJDONÁNAK  -  -   -

 

    "EZÜSTBŐL, ARANYBÓL VANNAK A POGÁNY NÉPEK BÁLVÁNYAI, AZOK EMBERKÉZ CSINÁLMÁNYAI. VAN SZÁJUK, DE NEM BESZÉLNEK; SZEMÜK VAN DE NEM LÁTNAK; FÜLÜK VAN DE NEM HALLANAK, SZÁJUKBAN NINCS LEHELET. HOZZÁJUK  HASONLÓAK LESZNEK KÉSZITŐIK, MINDAZOK AKIK BENNÜK BIZNAK - - -"

(ZSOLT. 135, 1-4 ÉS 15-18).

        Ha  a kisérlet sikerrel jár – szivesen szolgálunk további mondanivalóval. A Zsoltárokban,  mint tudjuk, 150 fejezet van.


 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése