2012. április 25., szerda

 

 MAGYAR ZSIDÓ VALÓSÁG

 

 HOLNAP ÉR VÉGET A SIPUCCA OBSTRUCIÓJA

  ÉS AZ ÚJ MAZSŐK MEGKEZDI MÜKÖDÉSÉT

 

 

Csütörtökön (holnap) dönt a Fővárosi Ítélőtábla a Magyar Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) megújított kuratóriumának jogerős bejegyzéséről.  Ezzel csaknem egyéves történet végére kerülhet pont. 

Az illetékes közigazgatási minisztérium szerint öt korábbi kurátor
(mazsihisz) fellebbezése akadályozta eddig a testület megalakulását, ezzel gyakorlatilag lehetetlenné téve a közalapítvány működését a tavaly júniusi kormánydöntés óta. Az alapító kérésére az ítélőtábla soron kívül bírálja el az ügyet.

Szabó György, a bejegyzésre váró kuratórium kinevezett elnöke elmondása szerint bízik benne, „hamarosan megkezdheti munkáját az új testület". A Magyar Hírlapnak nyilatkozva hozzátette, reméli, addig nem mennek tönkre azok a civil- és kulturális szervezetek, amelyek az elmúlt hónapokban a Mazsök működésképtelensége miatt nem jutottak hozzá a különböző pályázati forrásokhoz, támogatásokhoz.
 

„Úgy gondolom, ha ilyesmi mégis bekövetkezne, azért egyértelműen a jogerős bejegyzést akadályozó fellebbezők
(Mazsihisz) okolhatók. Ezt rögzíteni kellene" – véli Szabó György.

Az előzményekhez tartozik, hogy miután alaki hibára hivatkozva a Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte, a Fővárosi Bíróság 2011 decemberében első fokon ismét bejegyezte a megújított kuratóriumot. Az ítélőtábla azért dobta vissza a kérelmet, mert a végzést bírósági titkár írta alá. A decemberi, ismét „megtámadott" határozaton már bírói szignó szerepelt.

 

( Forrás:Magyar Hírlap)

 

·                                                                    * **

A szerk megjegyzése:

 

    Csak  remélni lehet hogy ezzel holnap végetér a sipuccai obstrukció, amely a tények  semmibe vételével próbálja obstruálni az egyeduralom végét. Lehet hogy az "elvtárs"  kurátorok mégegyszer fellebeznek, de a pufajkások kénytelenek lesznek észrevenni, hogy a kormány türelme sem végtelen. Egy védtelen jogtanácsost lehet meneszteni, ha valaki "Fent" a helyét akarja egyik haverja részére; vagy ahogy Churchill mondta volt: sok embert hosszu ideig be lehet csapni, de mindenkit – állandóan – ez nem megy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése