2012. február 17., péntek

LAPZÁRTA UTÁN - - -

 

HELYREIGAZITÁS

 

MILY SZÉP, MILY KELLEMES - - -

 

Mégis volt a Mazsi-hisztéria honlapjának mit mondani a tegnapi pofáraesésre. Alig valamivel a déli harangszó után – miután cikkünket elolvasták – Andika utasitást kapott a sárkány egyik fejétől,  sürgősen feltenni a legutóbbi Új Élet szerkesztői cikkecskéjét, amely alá játszik a két "elnöki" felhivásnak megszavazni azt amit a szent "rabbik" nem voltak hajlandók.

 

A cikk, amely egy zsoltárvers egyik mondatát idézi – ritka eset az Új Életben – talál valami jót is azokban akikkel "meg kell most egyezni". Vannak "pozitiv cselekededeik" is: tej, vaj, hús, könyvkiadás, heti szakaszok---". Milyen bölcs, milyen okos. És hogy ez hirtelen kiderült és világossá vált. Fantasztikus.

 

Na de mit beszéljünk, tessék elolvasni, mily szép, mily kellemes - - -

 

Főoldal » Hírek

Mily szép, mily kellemes, amikor testvérek ülnek együtt

2012-02-17 11:49:14

Új Élet szerk.


Mipné dárché sálom – a békesség kedvéért. Hagyományunk talán leggyakrabban aktualizált mondata, de mindenképpen az okos kompromisszumok kulcsa.



Nincs ez másképp ezúttal sem, amikor órák választanak el a két másik, ismét egyházként bejegyzett zsidó csoporttal kötött megállapodás közgyűlések általi jóváhagyásától.
(*)

Kompromisszumról szóltunk. Folytassuk az érdekekkel. Kinek az érdeke, hogy legyen kóser hús, tej, vaj, sajt, étterem stb.? Mindannyiunké!

Ezeket az igényeket évtizedek óta a Dob utca elégíti ki Magyarországon. Kinek az érdeke, hogy a nem a „történelmi egyházunk” által kezdett áldatlan viták helyét valamiféle szellemi együttműködés váltsa fel azzal a szervezettel, amelyiknek működési elvén ugyan lehetne vitatkozni, de pozitív cselekedetein nem? Könyvkiadás, hetiszakaszok magyarázatainak heti terjesztése és így tovább – de figyeljünk arra az egyre, pontosabban egyetlenegyre, ami bennünket a többiekkel összeköt: a Tórára!

Reméljük, közeleg az idő, amikor mindannyian egy asztalnál foglalunk helyet, s mondjuk, zsoltárokat énekelünk. És felhangzik, és időszerűen, és szívből jövően az ismert dal: Hiné má tov umá náim sevet áchim gám jáchád – Mily szép, mily kellemes, amikor testvérek ülnek együtt.

    HÁÁT IGEN. ELÖSZÖR A POFÁRAESÉS, UTÁNA MILY SZÉP,MILY KELLEMES...

ÉS SENKI NEM SZÉGYELI MAGÁT A SIP UTCÁBAN?

 VISZONTLÁTÁSRA VASÁRNAP.
(*) (AZ ELSŐ MONDATOT, AMELY MÁRA ELAVULT, NEM TUDTA AZ OKOS SZERKESZTŐJÁNY KIJAVITANI- ERRE MÁR NEM VOLT FELHATALMAZÁSA...)

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése