2012. február 16., csütörtök

KÉRDÉS ÉS VÁLASZ

 

 

"ÖRÖK HARCBAN AZ EGÉSZ VILÁGGAL?!"

 

NEM TÉRITÜNK, NEM VITATKOZUNK

 ÉS

NEM VAGYUNK BÁLVÁNYIMÁDÓK!

 

Egy kedves olvasónk reagált tegnapi bejegyzésünkre, amelyben ismételten tiltakoztunk a volt orsz. főrabbi blaszfémikus eljárása ellen, amennyiben a  Halachával szöges ellentétben elment a katolikus imahét egyik napján egy pesti katólikus templomba és ott  karonfogva "imádkozott" a fő gálecchal. Erre a volt orsz.nak semmi felhatalmazása nem volt senkitől és cselekedete dehonesztáló volt a zsidóság számára, amely még komolyan veszi az אל תפנו אל האלילים  parancsát.

 

Alább olvasónk megjegyzése és a szerkesztőség válasza:

 

 

Horák magda új megjegyzést írt a(z) "Hát nincs aki tiltakozna és lemosná a gyalázatot? ..." című bejegyzésedhez: 

Örökké harcban kell állni az egész világgal? Ön szerint nincs tisztességes keresztény? Scweitzer József sokak által tisztelt személyiség. Uszítással pedig nem lehet az antiszemitizmus ellen harcolni.
 
Bár kereszténynek születtem (nem én választottam, Ön sem választott vallást, származást), Scweitzer főrabbit mindig tiszteltem és tisztelem. Ő méltó ahhoz a zsidósághoz, amely mindig nyitott és segítőkész volt attól függetlenül, hogy valaki honnan származott.
 

 

 

 

  Kedves Magda!

 

Köszönjük a kulturált megjegyzést.

 

Van nagyon sok tisztességes keresztény, akikkel semmi bajunk nincs. Bajunk a klérussal van, amely 2000 év után még ma is az "istengyilkosság" képtelen vádjával uszitja a tudatlan tömeget a zsidók ellen. Bajunk azokkal a "zsidókkal" van, akik hétrét görnyednek ez előtt a klérus előtt.

  A zsidó tanok, a zsidó életfelfogás  szerint, olyan templomba ahol faragott képek és szobrok vannak – egy zsidó embernek belépnie sem szabad. Nemhogy ott ökumánikus "imán" résztvenni. Három olyan dolog van, amiért egy zsidó embernek életét kell áldoznia, ha kényszeritik rá. Egyike a bálványimádás.  S.J. idős korára elfelejtette ezt a halachát és szégyenbe hozta a hazai zsidóságot.

 

Lehet hogy a sors arra kényszerit bennünket, hogy "örök harcban álljunk a világgal". Ez a zsidó sors ami kimondottan nem piknik, sőt nagyon nehéz zsidónak lenni. Ezért nem vagyunk misszionárusok, nem téritünk és nem kérjük Önt hogy normáink szerint éljen és a halacha szerint betérjen a zsidóságba (ami ma Magyarországon nagyon nehéz, majdnem lehetetlen).

 

   Nem folytatunk hitvitát. Mióta eluralkodtak a világon, kérjük a katólikusokat, szálljanak le rólunk, hagyjanak békén bennünket. Azokban az országokban ahová nem jutott el a katolicizmus, nem volt inkvizició, nem voltak  autodafék és keresztes "vitézek", nem volt és nincs antiszemitizmus sem.

 

     Nem "térünk meg", nem hagyjuk el őseink hitét, hiába győzködnek mézes-mázas szavakkal vagy erőszakkal.

 

 A dolog konklúziója: a S.J. ügy zsidó belügy, a zsidóknak kell megzabolázni a hatáskörét túllépő, népét és hitét megszégyenitő neológ rabbit.

 

    A szerk.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése