2011. december 18., vasárnap

MAGYAR ZSIDÓ VALÓSÁG

 

      V E G Y E S  H Á Z A S S Á G

 

 

 

 

   A "Sófár" véleménye a magyarországi "zsidó" vegyesházasságokról.

 

Az ilyesmire szokták mondani, hogy "kép szöveg nélkül", avagy: egy kép többet mond mint ezer szó és tiz vezércikk.

 

           PÉNZT VAGY - - - HAMUT!

 

     A szégyentelenség csimborasszóját érte el és lépte túl a napokban egy magyarországi, zsidónak mondott, "nemzetközi" honlap, amely pénzért zsidóégetési felhivást közöl és propagál. Az hogy léteznek olyan zsidók, vagy "zsidók", akik arra vetemednek, Ausvitz után, hogy elégetik magukat és/vagy a szeretteiket – ez a holokauszt egyik szomorú mellékterméke,  mely a speciális magyar asszimiláns smokksággal párosul. Nincs olyan magyar rabbi vagy "rabbi", aki ezeken a pogány urnázásokon részvenne és asszisztálni (kivéve  talán a svihákot és hasonszőrü társait vagy a gój rabbikat).

 

De ebből pénzt csinálni, profitálni – ez eddig csak a temetői brigantik privilégiuma volt. Most jön a közelkeleti "szagértő" és  érzi a égett hamu szagát. Pénzt vagy életet – mondták valamikor Sobri Jóskáék  Pénzt és - - - hamut ! – mondja most a szagértő.

 

Legyen  kundschaftjainak  könnyü az urna!

 

      MÁR MEGINT (VAGY MÉG MINDIG) HÜLYÉSKEDÜNK?

 

       " A hálás pohárnok megígérte, hogy nem feledkezik meg Józsefről. A biztonság kedvéért csomót is kötött a zsebkendőjére. Mégis megfeledkezett Józsefről és az ígéretéről."

 

    Már tavaly, vagy talán két éve, megkértük szépen az adjunktus urat, ne viccelődjön a Tóra elbeszélésein, ne játsza a blődlit, ami gyakran, akár akaratlanul is, a blaszfémia ingoványára téved.

  Ő majdnem az egyetlen abban a társaságban, aki a hagyományos, hamisitatlan zsidóságot vállalta képviselni és ennek ára van. Nem szabad elhülyéskedni a dolgokat. Pláne akkor ha ott nincs aki elolvassa és kijavitsa. Náluk ez "Tajrász loksn" és ezért az irás nagy elővigyázatosságot igényel.

 

   Mentségére szolgáljon az adjunktus úrnak, hogy ő is feledékeny, mint mindenki, aki a holokauszt előtt született és igy két poklot járt: Szálasiét és Rákosiét. Ha másként nem megy, talán kössön csomót a zsebkendőjére, hogy ne felejtse el:a Tóra szövegével nem hülyéskedünk.

 

      Még az Orzseban sem.

 

                    KÖSZÖNET – A PÓSTÁSNAK

 

       Nemrég új Tóratekercset avattak a pesti, illetve budai Frankel temlomban. Az izraeli szófernek kétségei voltak – jöjjön vagy ne jöjjön, illetve menjen vagy ne menjen – mivel hallott a vendéglátó templomról és annak rabbijáról, (illetve a rebecenről), egyet-mást.

Nem volt könnyü rábeszélni hogy menjen csak, ott is zsidók vannak, ők is megérdemlik, hogy hébe-hóba egy igazi zsidót lássanak és egyebet is halljanak mint a szokványos neológus sóder (vagy snóder). Ment és örült hogy ment, mert látott könnyező zsidókat.

  Azóta igyekszünk megszerezni azok neveit, akik a Tórát adományozták – néhány Pesten élő  izraeli gruz zsidó. Nem is imádkoznak a Frankelben (hanem a Hegedüsben) de oda már adományoztak egy Tórát. Most a Hegedüs átengedte az adományt a Frankelnek.

 

  Az adományozók nevei (ahogy a Tóra ruhájára vannak himezve:

 

   JIGÁL  (ben Sálvá) Cávniavili és családja;

 

    JICHÁK (ben Mose) Kikozsvilli és családja;

 

      DÁVID  (ben Mose) Kikozsvili   és családja;

 

      JURI (ben Mose)  Kikozsvili  és családja;

 

       JOSZÉF (ben Jichák) Kikozsvili és családja;

 

       JOSZÉF  (ben Szárá) SZÁRIG és családja;

 

        BENJÁMIN (ben Tamara) TETROÁSVILI  és családja

     

         JEHUDA  (ben Szimon) Mágrisvilli és családja;

 

          SZOLOMON (ben Menásse) Micháélsvilli és családja;

 

          SÁBTÁJ (ben Mose) Micháélsvilli és családja;

 

           DÁVID (ben Szolomon) Micháélsvilli és családja;

 

            ÁHÁRON (ben Sábtáj) Micháélsvilli és családja;

 

             JOSZÉF (ben Élijáhu) Cicuasvilli és családja;

 

               MICHAÉL (ben Slomo) Dvir és családja;

 

               JOCHANÁN (ben Joszef) LÉVI és családja.

 

               KÖSZÖNET MINDANNYIUKNAK!        

 

  יעמדו על הברכה! כולם

   

   ÉS KÖSZÖNET A "PÓSTÁSNAK", AZ EGYIK FIATAL ÉS "SVIHÁK" RABBINAK, AKI NEM VOLT REST, ELMENT – kérésünkre -  A FRANKELBE ÉS OTT LEFOTÓZTA RÉSZÜNKRE A TÓRA KÖPPENYT, amelyre a neveket himezték.

 

ונאמר לפעלא טבא יישר!

-        - - - - - - - - - - - - - - -

 

      SZOKRÁTESZ MAJD SEGIT a Huszárnak . . .

 

 Mivel jelen számunkból kimarad a hagyományos humor rovat ("lécánutá d'ávodá zárá"), kérjük olvasóinkat ezuttal elégedjenek meg a következő, mazsihisz honlapból kiollózott hirrel. Legalább annyira friss mint a közgyülési szendvicsek:    

 Mazsihisz

"A MAZSIHISZ Ifjúsági Csoportja 2011. november 27-én vasárnap tisztújító ülést tartott. A jelenlévő fiatal küldöttek Huszár Andrást választották meg elnöknek, s megválasztották a hat tagú alelnökséget is.



Az új elnök fontos és felelős munkát kér a megválasztott alelnököktől. Liberman Dália, Nyárai Andrea, Kuna Kata, Dr. Molnár András, Tordai András és Kosztopulosz Szokratesz az új elnök munkáját segítik majd a döntések meghozatalában is.

A MAZSIHISZ Ifjúsági Csoportja a hitéletet gyakorló, vagy mindeddig inaktív, a zsidóságtól távol maradó zsidó fiatalok összefogását és ösztönzését tűzte ki célul.

Vallási, művészeti programokat, valamint jótékonysági akciókat kívánnak a jövőben szervezni.
"

Eddig az Andika-lap hiradása. Rövid, tömör, célratörő, ellenkezője Csoknyak terjengős, semmitmondó beszédeinek. A hir maga jó, pozitiv, jobb jövöt sejtet , amikor hat alelnök és főleg Szokrátesz, majd segitik a Huszár munkáját.

 

    A hir – tetszett talán észrevenni – szemérmesen nem közli se a résztvevők számát, sem életkorát. Csak annyit árul el hogy  "a jelenlévő fiatal küldöttek" ami még azt sem jelenti hogy egy minjánnyi jelent volt, pláne ha a nőket – vagyis itt a lyányokat – még a Sip utcában sem számitják be a minjenba (bár ki tudja, meg kell kérdezni a Fröchlich rebecent, mit  tanult a rövid betérési kurzuson).

Ami az életkort illeti, rosszmáju siputcai tudósitónk szerint, csak ketten voltak negyvenen felül, tehát a környéken feltétlenül ifjuságnak számitanak. Ha belegondolunk, ne legyünk mi is rosszmájuak, lehetett minjen bőven, hiszen csak az elnök és aljai heten voltak mint Jitró lányai, biztos volt egy Nemecsek is (zsidó származás, nem bizonyitott) és 2-3 Bátlen, akiket a Fönök" fizet.

 

      Tehát, sok sikert, "fontos és felelős" munkát, ahogy a Huszár kéri. "összefogás" és "ösztönzés".

 

       Mikor lesz az első buli és hol? Mit csinálunk Szilveszterkor?

           

                        V E G Y E S

 * "Szétverik a mazsihiszt" – mondja Csoknyak és maga sem hiszi.  De jól hangzik. Ki veri szét?  Hát persze, az antiszemiták, a Fidesz, a trianonosok, ami még a Soánál is rosszabb. Csoknyak és tsai túlélték a Soát, de Trianont nem élik túl. Mert CsonkaMagyarország nem ország, stb.

*  Nem igaz hogy az orzse honlapja úgy néz ki mint maga  az Alma Fater, vagyis  mintha 134 éves lenne. Ha nem tudnánk életkorát, nem adnánk neki többet mint 90, maximum 95 év. Száznál semmi esetre sem több.

  * Kit érdekel a Tarlós szinház és ki csinál ebből "ügyet"? A magyar baloldal, amely – ha volt egyáltalán – saját magát "verte szét" –   minden k@ kán csomót keres, ahelyett hogy a főpohárnok zsebkendőjén keresné (lásd az orzse emlitett honlapján a mult héten). Kár Csurkáért, a valamikor tehetséges iróból ("Házmestersirató") egy részeges, szenilis vén, fogatlan Hámán lett. De kit érdekel ő?

  * Ha a hónap v égéig nem jelentkezik valaki, aki hajlandó a temető igazgatói állását elvállalni (sok mellékes, korlátlan lopási lehetőségek, urnák, urholgyek, stb, friss levegő a természet ölén) – akkor a közgyülés tagjai társadalmi munkában fognak temetni. Nem lehet mindent az elnökre hagyni- Mint a legutóbbi közgyülésen elmondta  (csak senki nem hallotta, mert a svihák üvöltözött), ő aztán igazán nem tehet semmiről. Ő csak elnök  - - -

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése