2011. december 9., péntek

AMIKOR A MAZSIHISZ "HELYREIGAZIT" ÉS A NÉMETEK CÁFOLNAK

 

  KI TALÁLTA KI AZ 

"EGY NAP – EGY HÓNAP" 

IDIÓTA  KACSÁJÁT?

A NÉMETEK NEM TUDNAK RÓLA

 

 

 Ki borzolja  az "idős , holokausztot túlélt emberek fájdalmas emlékeit" és ki bolonditja őket nap mint nap? Na ki?

 

  A mazsihisz honlapja és annak bugyuta szerkesztője.

 

    Tegnap, ugyanis,  nagyon  rövid idővel azután hogy a "Jó hir" megjelent, melyben egy   "Claims Conference-hez közelálló forrás" közölte a siputcai honlappal, hogy a pesti gettó legtöbb  volt lakója jogosult az ujabb kárpótló nyugdijra, mivel "minden nap egy hónapnak számit" – kénytelen volt helyreigazitani, mivel a legilletékesebb – a német pénzügyminisztérim – megcáfolta a "közelálló forrás" hasból jövő chochmecolását az "egy nap – egy hónap"ról. Erről nem is tárgyaltak – mondja a német pénzügy – és kéri hogy Claims vizsgálja felül miket beszél.

 

  Értesülésülésünk szerint a "közelálló forrás" nem más mint maga Ferdmájer elnök, aki igy próbál magának érdemeket szerez a zsidóknál nehéz helyzetében, miután távolmaradt, illetve "megszökött" a kormánnyal folytatott tárgyalásokról, abban a témában amiben a jövö héten, 14-én, lesz döntés.

 

   A mazsihisz honlap tegnap,  szokása szerint késő este, tette közzé az alábbi "helyreigazitást":

 

 

 

"Méltatlan és ízléstelen idős holokausztot túlélt emberek fájdalmas emlékeit borzolni

2011-12-08 22:02:12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mazsihisz


Helyreigazítás

Kedves olvasóink, miközben elkészült a “Jó hír a budapesti gettó túlélőinek” írásunk, s az rövid ideig olvasható volt honlapunkon, szinte abban a pillanatban érkezett meg a német pénzügyminisztérium – a budapesti német nagykövetség által az MTI-nek megküldött sajtóközleménye.



A közleményben a pénzügyminisztérium megerősítette ugyan azt,  hogy megállapodás született arról, hogy a következő években ki kell terjeszteni a kárpótlási juttatásokat azokra a túlélőkre, akik eddig nem tartoztak a jogosultak közé, és a könnyítések között van az üldözöttség legrövidebb elismerhető időtartamának lerövidítése is. 

Ez a változás főleg a budapesti gettó túlélőit érintené majd, akik az eddigi 18 hónapos minimum időszak miatt nem voltak jogosultak ilyen nyugdíjazásra. 

A budapesti gettó 1944. november 20-tól 1945. január 18-ig állt fenn. Ám – mint egy Claims Conference-hez közelálló forrás tájékoztatatta honlapunkat – a budapesti túlélők esetében minden megkezdett hónapot egész hónapnak tekintenek. Ily módon a budapesti túlélők döntő többsége jogosulttá válhat majd a nyugdíj-kiegészítésre. 

A Claims Conference hamarosan hivatalos tájékoztatást ad majd a pontos részletekről, amelyet honlapunkon azonnal közölni fogunk.

Elnézést kérünk minden kedves olvasónktól - különös tekintettel azoktól az idős emberektől akik kénytelenek voltak átélni a borzalmakat. S reméljük a megállapodás minél hamarabb megszületik, addig amíg nem késő. 

Bárki  is követte el a hibát, nagyon méltatlan és ízléstelen olyan idős holokausztot túlélt emberek fájdalmas emlékeit borzolni, akik gyermekként a budapesti gettóban voltak kénytelenek eltölteni a háború utolsó hónapjait."

   EDDIG A MAZSIHISZ HONLAP HELYREIGZITÁSA-

                                                           * * *

"Bárki is követte el a hibát". Hm - - -

Akkor most tessék elolvasni hogyan prezentálják ugyanazt a hirt a HIRSZERZŐben, az MTI nyomán.

Itt nincs "közelálló forrás" csak nettó a német nyilatkozat. Itt senki nem áltat és nem vezet  félre idős, sokat szenvedett embereket. Itt szó sincs a pesti gettóról, sem az "egy nap – egy hónap" kacsáról,  ami CSAK  a kőrösi ügyvéd agyában születhetett meg.

 

TESSÉK:
"Holokauszt-nyugdíjak: a németek még tárgyalni akarnak

2011.12.08., 18:45 2011.12.08., 18:43 221

 

A német pénzügyminisztérium megerősítette: megállapodás született arról, hogy a következő években ki kell terjeszteni a kárpótlási juttatásokat azokra a túlélőkre, akik eddig nem tartoztak a jogosultak közé, és a könnyítések között van az üldözöttség legrövidebb elismerhető időtartamának lerövidítése is.

A németek szerint viszont "a hírekben szereplő számok nem képezték az idei tárgyalások tárgyát, és a pénzügyminisztérium elképzeléseinek sem felelnek meg". Berlin felkérte a Claims Conference-t, hogy vizsgálja fölül a nyilvánosságra hozott számokat, és közölte: a részleteket a jövőben fogják kidolgozni.

A Claims Conference korábbi tájékoztatása szerint jövő évtől az is jogosult lesz tíz éven át havi 290 eurós nyugdíjra, aki nem 18, hanem legalább 12 hónapig volt kénytelen gettóban, rejtőzködve vagy álnéven élni. Ez a szervezet becslése szerint további körülbelül 8 ezer túlélő nyugdíjjogosultságát jelenti.

Külön nyugdíjat kapnának azok a túlélők, akik már elérték a 75 éves életkort, és kevesebb mint 12 hónapot, de legalább három hónapot töltöttek gettóban. Nekik 240 eurós külön nyugdíj járna, ha Nyugaton élnek, a "volt szovjet blokk országaiban" élők pedig 200 eurót kaphatnának. Az új kárpótlásnak ez a része körülbelül 4500 embert érinthet. További 3500 személy azután válhat jogosulttá, ha eléri a 75 éves életkort.

A berlini közleményben hangsúlyozzák, hogy "a német szövetségi kormány számára változatlanul igen magas politikai jelentőséggel bír a holokauszt túlélőinek kárpótlása, és eltökélten felvállalja a nemzetiszocializmus áldozataival szembeni felelősséget. A német kormány a második világháború befejezése óta körülbelül 68 milliárd euró összegű kárpótlást fizetett ki. A mai napig a koncentrációs táborok és gettók több mint 100 ezer túlélője részesül Németországból havi nyugdíjban".

                                                            ***

AZ EREDETI NÉMET KÖZLEMÉNYBEN SZÓ SINCS SE A PESTI GETTÓRÓL SE ARRÓL HOGY "MINDEN NAP EGY HÓNAPNAK SZÁMIT". EZT A SIP UTCÁBAN TALÁLTÁK KI, ŐK BOLONDITJÁK A NÉPET, ŐK TUDJÁK MIÉRT.

    DE – MI IS TUDJUK.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése