2011. november 26., szombat

 "A  MINISZTÉRIUM ÜRÜGYET KERES" ÉS A VOLT  KOMCSIK USZITJÁK 

A ZSIDÓKAT A KORMÁNY ELLEN * EZ NEM ZSIDÓ ÉRDEK!!

NÉPSZABADSÁG: FELDMÁYER SZERINT A KORMÁNY

SZÁNDÉKOSAN TARTJA VISSZA A KIHALÓ

HOLOKAUSZT-TÚLÉLŐK CSEKÉLY KÁRPÓTLÁSÁT

 

 

 

 

 

 

 

Az idén már nagy valószínűséggel nem jutnak hozzá a nekik járó, fejenként 30 ezer forintos kárpótlási pénzhez a holokauszt rászoruló túlélői – állítja Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke.

 

 

A Mazsihisz felszólította a kormányt, hogy haladéktalanul fizesse ki a szóban forgó összeget. A közigazgatási tárca viszont politikai hangulatkeltéssel vádolja a Mazsihiszt. A Gyurcsány-kormány 2007 decemberében döntött arról, hogy az „örökös nélkül elhalt" zsidó áldozatok után öt évre 21 millió dollárnak megfelelő forintot utal át a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány, azaz a Mazsök számlájára.

A kormányrendelet tartalmát nem verték nagydobra: létezéséről is csak hónapokkal később, a jobboldali sajtó szerzett tudomást. Hivatalosan nem indokolták, miért éppen 21 millió dollárt ítélt meg a kormány. Mindenesetre az Egyesült Államok 2005-ben pontosan ekkora összeget határozott meg az úgynevezett „aranyvonat" utáni jóvátételként. (Ebből csak ötmillió dollár érkezett Magyarországra, a többit más országokban lakó magyar zsidók között osztották szét.)

A 21 millió dolláros magyar kárpótlás első három évre szóló részletét (12,6 milliót) a kormány 2007 végén kifizette. A fennmaradó összeg egyik felét (4,2 millió dollárt) az idén kellene, a másik felét pedig jövőre. Bár közösségi kárpótlásról van szó, a pénzt végül magánszemélyek kapják: olyan túlélők, akik a holokauszt idején magyar állampolgárok voltak. Becsülhetően kétharmaduk más országban él, így a támogatás kétharmada is külföldre megy. Magyarországon az életben lévő áldozatok száma ma már csak kilencezer körül mozog.(SZEMBEN A KORÁBB 22 EZERREL -  a szerk)

A Mazsöktől kapott megbízás értelmében a külföldön élők között egy New York-i székhelyű zsidó szervezet osztja szét a pénzt. Ugyanez idehaza a Mazsök feladata. Feldmájer Péter elmondta: 2008-ra és az azt követő két évre a túlélők megkapták az évi 30 ezer forintot. A költségvetés által folyósított pénz nem is volt teljesen elég, a hiányzó összeget a Mazsök a saját keretéből pótolta. A kormány azonban ebben az évben még nem fizetett. – Ha holnap utalnák a támogatást, az átfutási idő miatt az idén már akkor se jutna el az érintettekhez – jelentette ki Feldmájer.

 

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közleménye állítja, a Mazsihisz vezetése „politikai hangulatkeltésre" próbálja felhasználni a késedelmet. A tárca utal a Mazsök új kuratóriuma körüli anomáliákra, valamint arra, hogy a zsidó közalapítvány még mindig nem számolt el az elmúlt években folyósított támogatásokkal. Márpedig a 2007-es szerződés szerint ez az egyik feltétele a további kárpótlás kifizetésének. Az elszámolás megküldésének végső határideje 2011. június 30-a volt. A minisztérium, „amint a lefektetett feltételek megvalósulnak, haladéktalanul intézkedik a költségvetésben kárpótlási célra elkülönített és letétbe helyezett összeg továbbításáról".

Feldmájer szerint a Mazsök kuratóriumának átalakítása nem függ össze a kárpótlással. Ami pedig az elszámolást illeti: a New York-i szervezet részéről kétségtelenül vannak bizonyos hiányosságok, de a technikai elszámolási problémák a szerződés módosításával megoldhatók lennének. A minisztérium nyilvánvalóvá tette, hogy meg akarja várni a Mazsök új kuratóriumának a bejegyzését.

        Ez azt jelenti – véli Feldmájer –, hogy addig nem hajlandók fizetni, amíg az általuk kívánt személyi változások nem következnek be. Az elnök szerint a minisztérium ürügyet keres arra, hogy a magyarországi túlélőket is időlegesen megfosszák a kárpótlástól. (Népszabadság)

 

                                                                       ***

      A fenti, aláirásnélküli NOL cikk,  átlátszó módon próbálja uszitani a zsidókat a jelenlegi kormányzat ellen, és ezzel a magyarországi zsidóságot a kripto-kommunista ellenzék uszájába fogni. EZ ANNAK UTÁNA TÖRTÉNIK HOGY A SIP UTCA KÉTFEJÜ VEZETŐSÉGE BEHATÓ TÁRGYALÁSOKAT FOLYTATOTT A SZOCIALISTÁKKAL, ÉLÜKÖN MESTERHÁZI ATTILA  ELVTÁRS PÁRTVEZÉRREL. EZEK A TÁRGYALÁSOK, A SZOKÁS SZERINT, "ELVTÁRSI LÉGKÖRBEN" FOLYTAK ÉS NAGY A VALÓSZINÜSÉGE HOGY A FENTEMLITETT PÁRTLAP SUGALLT CIKKE -  EGYIK "EREDMÉNYE"  VOLT AZ EGYÜTTMÜKÖDÉSNEK.

     KÖTELESSÉGÜNK KÖZÖLNI HOGY EZ – NEM ZSIDÓ ÉRDEK, HANEM AZ ELLENZÉKI PÁRT ÉRDEKE. EZ CSAK NÖVELI AZ ANTISZEMITIZMUST ÉS A TÖRPE ZSIDÓ KISEBBSÉG RÉSZÉRŐL NYILT BEAVATKOZÁS MAGYARORSZÁG BELÜGYEIBE.

A MAZSIHISZ CSINÁLJON RENDET A SAJÁT PORTÁJÁN ÉS NE POLITIZÁLJON!

 

 

A SZERK

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése