2011. október 1., szombat

ITT AZ ÚJ ÉV: TÉRJÜNK MEG GYORSAN!

 

  CSAK  EGY CSAVARHÚZÓ SZÜKSÉGES

 

 Elmult Ros Hásáná két napja – itt van a tiz bűnbánó nap és már itt a Jom Kippur. Addig meg kell térni, illetve visszatérni a a zsidósághoz, hogy be legyünk pecsételve az Élet könyvébe.

 

Persze azokról van szó akik zsidók, illetve a mamájuk és nagymamájuk zsidó. Ha nem is tudnak és nem is tartanak semmit a zsidóságról, a zsidóságból. Meg kell térniök, illetve vissza kell térniök a gyökerekhez.

 

     Hogyan tehetik ezt? Nagyon egyszerüen: ahogy a nagy Hillel mondta a betérni szándékozónak , aki ezt úgy akarta lebonyolitani, hogy közben egy lábon állt: "Ami neked rossz, ne tedd a másiknak!" – mondta neki – "ez a zsidóság lényege. A többi csak magyarázat. Menj és tanuld meg a magyarázatot, a "használati utasitást!"  

 

     A gyakorlatban ez még ennél is egyszerübb, mert a zsidó mama/nagymama gyermekének nem is kell betérni. Ő már egy született zsidó, csak a port kell leverni, ami zsidóságát befedi, illetve a rozsdát ami zsidóságát befedi, kell egy kicsit lekaparni.

 

A legtöbbünknél a zsidóság meglévő csavarjai azok amelyek egy kicsit meglazultak. Ezeket kell egy kicsit meghúzni, megerősiteni. Először fejben, elméletben, majd a gyakorlatban.

 

Ehhez elsősorban egy jelképes csavarhúzó kell, vagyis egy zsidó imakönyv, egy ünnapi máchzor, egy mezuza az ajtón – ami a zsidóságunkkal osszeköt bennünket. Ehhez nem elég az antiszemita szomszédok jelenléte. Nem őtőlük leszünk zsidók – mi Ábrahám Izsák és Jákob fiai vagyunk – nélkülük is.

 

Sikeres megtérést kivánunk minden zsidó testvérünknek. Töltsük meg a jövö szombaton, Jom Kippurkor, a zsinagógákat és erősitsük meg a meglazult csavarokat!

 

GMÁR CHÁTIMÁ TOVÁ!

    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése