2011. október 24., hétfő

"BUTA, GYÁVA, IRIGY ÉS GONOSZ"- - -

 

 

"Kertész Ákos igaza" - cimmel irta az alábbiakat A MAGYAR NÉPRŐL  K. Vas Géza a Népszavában.

 

 

2011. október 15


1848-49. Forradalom, amit hőstettnek vélnek, pedig tragédia volt. Az árvák pénzét egyes írások szerint ügyvédként ellopó Kossuth kiváló szónoki adottságával politikai pályára lépett. Lelkesítő szövegei eszetlen harcba sodorták az országot először Ausztria, majd szövetségesük, az oroszok ellen. Bátor honvédek ezrei, köztük Petőfi vesztették értelmetlenül életüket a túlerővel szemben. A végzetet látva a szónok az ország pénzével együtt elmenekült és hősként élte le a nép imádata mellett életét külföldön. Széchenyi, aki országunkat Ausztriát túlhaladó szintre tudta volna emelni, megőrült és öngyilkos lett. Jól tudott dönteni a magyar nép?

 

 

 

1914. A magyarokat elnyomó Ferenc József császár által gerjesztett háborúban a magyarok lelkesedve vettek részt meg nem támadott hazájuk hősi védelmében. Galíciában, Doberdónál, az Isonzó mellet 400 ezer bátor magyar honvéd vesztette a semmiért életét a már akkor szifiliszben szenvedő, magyarul nem tudó, az Aradi tizenhármakat kivégeztető császárért. A háborút kirobbantó osztrákok katonai vesztesége 35 ezer fő volt, a "gyáva" cseheké csak 3000. Ha esze van a magyar népnek, kiszáll ebből az őrületből még idejében. Így sikerült elveszteni országunk kétharmadát. Nyilvánvaló, hogy a háromból a magyar a hős nemzet.
1919. Vörös terror, fehérterror. Román megszállás. Kölcsönös kivégzések. Lázító ügyvédek, újságírók. Ebben a szörnyű tragédiában ki tudott termelni megfelelő vezetőket ez a nép?

1920-as évek eleje. Orgovány, a kínzásokkal kombinált kivégzések bevezetése. További történelmi tett: a felső értelmiség és a katolikus egyház kidolgozta a világon az első zsidótörvényt. Nem vették fel az egyetemekre az oda jelentkező tehetséges zsidó diákokat. Kiváló agyak mentek el ezért az országból, aztán szemtelen módon még Nobel-díjasok is mertek lenni. Németországot évekkel megelőzve, országunkban rakták le a holocaust alapját. Volt ez ellen tüntetés, akár egy érdemi felszólalás?

1941. Vitéz nagybányai Horthy Miklós (eredeti családneve állítólag valami Horovicz volt) hadat üzent a 200-szor nagyobb Szovjetuniónak. A hadiállapot bejelentését a parlament vastapsa kísérte. Karakán ember volt, nem hajolt meg a szovjet kormány ajánlatának, hogy ha nem üzen hadat Magyarország, megtarthatja Erdélyt, a Felvidéket. Mellékesen még hadat üzent Angliának, Amerikának és még néhány országnak. A magyar középosztály, hazafias kirándulásnak vélve örült a háborúnak. A nép, mint egy birka, mindent elfogadott.
1943. Aztán a Don mellet 200 ezer magyar katona pusztult el szörnyű halállal, nyári köpenyben, elavult puskájával. Követelte a nép a kormány leváltását?
1944. A Kormányzó egy szót sem szólt akkor, amikor az egész ország szeme láttára, és a többség jóleső fejbólintása mellett a magyar csendőrök 500 ezer zsidó származású magyar állampolgárt, csecsemőtől aggkorig, puskatussal verve vagonokba kényszerítettek és útlevél nélkül határon túlra szállították. Hallgatott a hercegprímás a katolikus papok. A hős magyar nép is hősiesen hallgatott.
Ha csak az Auschwitz felé vezető vasúti sínt a felvidéken néhány katonatiszt felrobbantja, akkor most két magyar város neve Kassa és Kolozsvár lenne. De a magyar többség inkább a nyilasok nyilait követte.

1945. Béketárgyalás. Magyarország, a második világháború egyik fő bűnösként mindent elvesztett saját vezetőinek aljassága, és népe gyávasága és butasága miatt.

1950. Rákosi korszak. Besúgások, felállva vastaps a vezetőnek. Nyilasok inget váltottak, vörös színre. Kitelepítések. Koholt perek, több hátborzongató kivégzések. A magyar bírók ezt a rendszert is kiszolgáltak. Mintát mutattak saját népüknek.

1956. Csodálatos első három nap. Aztán jött a csürhe az utcák és börtönök mélyről, belekeveredve a lelkes fiatalok csoportjaiba. A félrenevelt magyar középosztály biztos lakásaikban ülve távolról lelkesítette a harcolókat. Nem tudták ésszel felfogni, hogy ide segítség nem fog érkezni, hogy meg kell állítani egy forradalomnak nevezett, kilátástalan harcot a szovjet páncélosokkal szemben.
1956-57. 200 ezer magyar menekül nyugatra, nem a legbutábbak és nem a leglustábbak. És őket folyamatosan kövei a kivándorlók sora mind a mai napig.
1957-60. Újra kivégzések, legalább 150 esetben, az igazságot mindig képviselő magyar bíróságok igazságos ítéletei alapján.

l960-85 Lassú megnyugvás, a keleti blokkban egyre jobb pozíció. Lehetett már nyugatra utazni. Közel egy millió párttag uralta az országot, és ennél jóval több besúgó. Aki nem volt párttag, és magas állásban volt, az nagy valószínűséggel "együttműködő" is volt.

1989. Magyarországhoz kapcsolódó történelmi tett a berlini fal leomlása, az ország nyugati határának megnyitása. De ehhez a népnek kevés köze volt, legfeljebb asszisztáltak. Ez a történelmi tett az akkori magyar kormánynak, elsősorban Horn Gyulának köszönhető. Az az igazságos nép ezt utólag mégis meghálálta. Ez a személy, még haldoklásában is a magyar nép egyik folyamatosan gyűlölt tárgya. 
1989 . Rendszerváltás. A volt párttagok egy része hirtelen térdre borult, vallásosak lettek és jobboldaliak. Aztán sikerült szétherdálni az ország iparát, mezőgazdaságát. Nincs több termelő szövetkezet, szétverték a világ második legnagyobb autóbuszgyárát, az Ikarust. Milliókat loptak az első magyar független kormány jóvoltából. A nép hallgatott és ma is hallgat.

1990-94, A nép végre megszólalt Tüntettet a az épülő vízi erőmű ellen. Nem fogták fel ésszel, hogy annak leállítása történelmi kárt okoz az országnak, nem csak a jelenlegi lakosságnak, hanem még unokáiknak is. Jelentős villamos energia érték elvesztése, titkosított idejű és nagyságú kártérítés fizetése.
Az egészségügy tönkretételének első népi kezdeményezése a 300 Ft vizitdíj fizetése elleni szavazás. Bölcs döntés volt, mert íme, most már ki lehet menni, akár Angliába is, egy Magyarországon tanult jó magyar orvoshoz is, és nem kell 300 Ft vizitdíjat fizetni. Csak ugyanennyi eurót.

1998-2011. No comment
Magyarország folyamatos leépülésének okozója saját népe.
Kertész Ákosnak igazat kell adni, és nem meghurcolni.
A magyar olyan nép, hogy található benne rengeteg értékes gyöngy és gyémánt, de a mindenkori uralkodó többség jelentős része buta, gyáva, irigy és gonosz.

K Vas Géza / Népszava

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése