2011. szeptember 20., kedd

PESTI NAPLÓ (7)

 

A RABBIK BOJKOTTÁLTÁK

 AZ  ASZTALOS-CIRKUSZT

 

    Ez is lezajlott, hál Istennek. Rabbik nem voltak ott, 2-3 kivételével, de ott volt a "másgiách", a katólikus Orbán-helyettes, mivel mazsihiszék mindig annak nyalnak akinek kell. No meg egy-két diszzsidó innen-onnan.

Nem közölték mit mondott a rektor úr és nem tudjuk mivel ünnepelte saját magát az asztalos-mester. Csak a két protokol beszédet közölték "egyenesben", nomeg az internacionális könyomatosban. Ezekből megtudtuk mennyire felkészűlt az asztalos-segéd "tudásban és hitben".

 

   Két- három fiatal rabbi, aki az ajtóban álltak, de be nem mentek, azt mondják hogy "vicces volt".

 

A miniszterelnök-helyettes, a rom-kat. felvigyázó, azt mondta a sipuccai könyomatos szerint , hogy "helyreállt a dolgok rendje" és hogy azért fontos ez a felavatás, mert aki nem ismeri a keresztény-zsidó Bibliát (megint ez az összemosás) az nem érti meg Bachot (Nebách) és nem konyit egy Dührer metszethez ...

 

Nyilvánvaló hogy a rabbikar nagy többsége távollétével tüntetett az abszurdum ellen. Sem az "avatott" betéritője, Jidu Deutsch, sem Fröchlich, Lőwy, Kardos, Radnóti és Schönberger - pláne nem a nyug,orsz. Schweitzer - nem voltak jelen.

 

Ki volt ott, a politrukokon kivül? Egyik önkéntes tudósitónk igy fogalmaz:


"a rabbik közül asszem a domán, a markovics és a róna volt ott

a dajcs laci a közönségban állt

a darvas meg a verő a bejárati ajtóban . . ."

 

  A Domán volt a vizsgáztató, aki átengedte a vizsgán. A Markovits még tartozik a betéréssel és a fiatal Róna (aki nemrég nagyon beteg volt, gyógyuljon sürgően meg, refuá Slémá) a Csoknyak elnök házi plébánosa.

 

     Summa-summárum: "rabbi" avatás rabbik nélkül, olyan mint egy asztalos-inas segéddé válása a céh képviselői nélkül.

 

A Tótoknak jó lesz -  mondta valaki és rámondták az áment, aztán elmentek megszemlélni egy Dührer metszetet.

 

       Honnan a Hanna deficitje?

 

      Több izraeli olvasója ezen blognak, akik már voltak Pesten nem egyszer, ették a Hanna menázsát, jó képet vágtak hozzá és fizették a borsos árakat- nem értik amit az utóbbi blogban olvastak a Hanna sokmillios deficitjéről.

 

    Kérdéseikre, nagyon röviden: a nagy deficit a magas fizetések és a sok fölösleges dolgozó miatt áll elő. Értesülésünk szerint – amit a ködösités miatt nehéz ellenőrizni – egy vezető hölgye a népkonyhának, havonta félmillió forintot visz haza, ami magyar viszonylatban sok pénz és a sok fölösleges alkalmazottat  "nem lehet elküldeni", mert kéz kezet mos.

Nos, amig van kéz, amely a deficitet fedezi – minden oké. Utána az özönviz – vagyis Amerika...

 

      MINT MARCI A KOZMA UTCÁBAN

 

 Mint már jelentettük, a temető panama jelenleg ott van eltemetve, hogy az üv-ig- kinevezett valakit az ügy kivizsgálására. Ez egy önálló és független ügyvéd, olyannyira független hogy a Szeretet-korház igazgató főorvosának a fia.

 

A neve valami Marci és most ő vizslatja, hogy ki fizetett, mikor, mennyit és kinek. Majd közzéteszi, illetve átadja az üv.ignek konkluzióit és az majd közzéteszi belőle ami "publikus". Az elnök most kivételesen obligón kivűl van, mert a temető az üv.ig. kizárólagos hatásköre.

 

 A nagy kérdés: lesz-e sikálás és milyen mértékben?

 

A mazsihisz a maga részéről máris megtette a magáét: közölte honlapján hogy temetni és "betemetni"(!) csak a chevrán keresztűl lehet és a vádlott átigazolt egy másik templomba, ahol már hozzá vannak szokva a link ügyekhez.

 

   Tehát: egyelőre "cipőt vegyen cipőboltban" és kedves halottját temettese el a Chevránál.

 

Ott olcsóbb.

 

 

      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése