2011. április 9., szombat

Magyar zsidó valóság: már nem divat a pufajka

"AKÁR A MAZSIHISZ ELLENÉBEN IS..."

 

MEGUJUL  A MAZSŐK – VÉGE A ZOLTAI VIRTSAFTNAK;

ÚJ SZERVEZETEKET DELEGÁL A KORMÁNY

 

 

Még ebben a hónapban megújul a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (MAZSÖK) a kormány szándékai szerint. Olyan új szervezetek kerülhetnek a kuratóriumba, akik eddig nem fértek oda - értesült a Független Hírügynökség.

A Független Hírügynökséget megbízható minisztériumi forrás úgy tájékoztatta, hogy a kormány olyan szervezeteket is be akar vonni a kuratóriumba, amelyek a "mostani magyarországi zsidóságot képviselik". Azzal a kabinet is számol, hogy emiatt parázs viták lesznek, de ahogy informátorunk fogalmazott, "ezt bevállalják", akár a MAZSIHISZ ellenében is. A szervezettel amúgy korrektnek nevezte a kormány kapcsolatát, igaz - úgy tudjuk - a sajtón keresztüli üzengetéseknek nem örülnek.

Az új szervezetek megjelenését a Kuratóriumban azért is támogatják, mert "ezek a szervezetek kevésbé a kárpótlási kérdésekkel foglalkoznak, sokkal inkább az élhető, és nyugodt közösségi élet megteremtésében érdekeltek". Ezt pedig a kormányzat is támogatja.

A MAZSÖK-be a kormány jelöli a KURATÓRIUMI tagokat.

        Idegesek a sipuccában

 

Egyébként, a sipuccai vezetés, a hirhedt triumvirátus (zoltai-feldmájer-frőchlich) meglehetősen ideges az utóbbi napokban, miután a közelgő "választás" panamáira sorra derül fény. Ide tartozik a kormány terve az un. történelmi egyház fogalmának ujra  fogalmazására és értékelésére. A terv szerint az az "egyház"  lesz elismerve, amelynek legalább 25 ezer bejegyzett adófizető tagja van. Ilyen a mazsihisznek alig 5000 van, és a sipucca száz ezer zsidó nevében beszél...

 

    Az idegesség  abban is megnyilvánul hogy az illetékes államtitkár, Szászfalvi László, sajtótájékoztatóját a Mazsihisz honlap nap-nap után, két különböző szövegü közleményben hozza – de azt nem kommentálja.

 

Olvasóink kisérjék figyelemmel hireinket. A következő napokban több szenzációs leleplezés várható...



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése