2011. január 30., vasárnap

MAGYAR ZSIDÓ VALÓSÁG: AMIKOR CIGÁNYGYEREKEK POTYOGNAK A TEMETŐBEN

 

 "TRIANON"(2) :
 AKI FÉLTI MAGYARORSZÁG "JÓ HIRÉT"

 

Tévedni emberi dolog: kiderült,   hogy alighanem tévedtünk a sámesz ügyében . Kiderült hogy a "jólfizetett" üv.ig, az aki az obsitolt táborszernagy samesza * Egy önzetlen adomány amely életet mentett és egy "vezető rabbi" Szolnokon...

 

 

    

Néhány tizenéves cigánykölök szórakozott a marcali zsidó temetőben és ledöntött néhány tucat sirkövet. Orbán azonnal elitélte, a rendőrség elfogta a 14 éves tetteseket, a magyar sajtó egyöntetüen elitélte a vandalizmust stb, stb.

   

  Mit tesz erre a "zsidó vajda", a Mazsihisz elnöke?

 

Ezt:

 

 

"Rossz színben tünteti fel az országot a marcali izraelita temető megrongálása - jelentette ki a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke. Feldmájer Péter úgy vélekedett, hogy a tettesek erkölcsi kárt okoztak az államnak.



"A magyar lakosság jelentős része ugyan elutasítja a szélsőséges nézeteket, a gyűlölködő erők viszont ezekkel a cselekedetekkel képesek arra, hogy tönkretegyék Magyarország hírnevét - hívta fel a figyelmet.

"Feldmájer Péter meglátása szerint a magyarországi szélsőjobboldal gyűlöletkeltése egyre aktívabb, az Országgyűlésben elhangzó szélsőséges, zsidóellenes szólamok pedig "egyes embereket arra indíthatnak, hogy meggyalázzák az izraelita temetőket".

"A Mazsihisz a temetőrongálás kapcsán ismét felhívja a figyelmet arra: Magyarországon nincsenek megfelelő törvények és bírói gyakorlat arra, hogy olyan eljárásokat folytassanak le, amelyek elrettentik az ilyen és ehhez hasonló cselekmények elkövetőit.

"Feldmájer Péter rámutatott: Orbán Viktor miniszterelnök most kedden Brüsszelben biztosította Mose Kantort, az Európai Zsidó Kongresszus elnökét arról, hogy a magyar kormány elkötelezett amellett, hogy a társadalom értékes közösségének számító zsidóság jogait feltétel nélkül tartsák tiszteletben.

"Ez az ügy is arra hívja fel a figyelmet: ideje, hogy ezt az ígéretet be is váltsa a kormány, és új törvényeket hozzon - hangsúlyozta.

"A Mazsihisz különösen súlyosnak tartja ezt a támadást, mert ilyen nagy mértékű rongálás az utóbbi időben nem volt. Elgondolkodtatónak nevezte, hogy a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapján dúlták fel a marcali temetőt, amelyet a Somogy Megyei Önkormányzat és a Mazsihisz közösen állított helyre egy megállapodás alapján nemrég" – fogalmazott.

 

   Ezt adta le a mazsihisz elnök az MTI-nek és közölte le szószerint a hitközségi honlap. Ezzel nemcsak Magyarország fogadatlan prókátora lett Csoknyak elnökünk, aki az ország jó hirét kéri számon a marcali purdéktól, hanem  a miniszterelnököt is tetemre (illetve sirkövekre) hivja és követeli, hogy hozzon új törvényeket a sirkövek védelmére.

 

    A Sip utcában és környékén egyesek ujjukkal mutogatnak a homlokukra és ezzel jelzik, hogy valami baj lehet Csoknyak krétája körül. Mások suttogva kiáltják, zárt baráti körben, hogy a "boss" megőrült, megalomániája kiteljesedett¸ magára maradt és  csak magára hallgat. A helyzet – mondják - májusig, a választásokig, egyre rosszabb lesz.  Ez a hangulat jellemezte egyébként a mai közgyűlést is, ahol – véletlenül – volt quorum.

                                                    ***

      Csoknyak, sajnos, nincs egyedül. Vele van, sajnos, leépülésben és szellemi-fizikai elégtelenségben szenvedő, ikerpárja, kollegája és állandó jellegü tettestársa is, az örökös üv.ig. Akinek ezirányban kétségei vannak, olvassa el az általa fogalmazott, humoros hangvételü Nyilt  Levelet, ami alig két hétig volt csak fenn a Mazsihisz honlapon (pedig közérdeküségéből kifolyólag legalább  fél évig ott kellett volna lenni), valamint ezidáig csak egy Uj Élet számban foglalt el egy dupla hasábot. Lehet persze hogy a következőben is benne lesz.

   

 Egyébként itt a helye  kirukkolni egy bocsánatkérés igényű korrekcióval. Aki téved, lássa be és vallja be tévedését. Tehát: tévedtünk és mea culpázunk: Nem a bezupált majd kirúgott ám-Hoórec "főrabbi" a samesza üv.ig.nek, hanem forditva: űv.ig a samesza, fegyverhordozó Sansó Panchája a hájas táborszernagynak, aki  - ki tudja mivel – terrorizálja őt, aki most, nemsokára, azzal fog előállni, hogy a Dob utcai cukrászivadék legyen az országos főrabbi, miután már ejtette Jidut és megkontrázta Sch. kinevezését, amit szerinte az előző Sch. nem tudna elviselni.

      
Egy "főrabbi" lehet nem=vallásos,  lehet istentagadó, lehet homoszexuális; orgiázhat a frigyszekrény előtt, (erről az üv.ig. többet tud mint mi) – de olyan tudatlan, Ám-Hoórec, mint akiről és amiről itt most szó van – nem lehet. Ha az üv.ig., mulatságos Nyilt Levelében, csak azt tudja mentségére felhozni, hogy az illető "rabbi", "reggel-este templomában davenol" – akkor valóban nem több mint egy samesz, aki nyakló nélkül dicséri a főnökét, mint cigány a lovát.
  
(Akit a dolog részleteiben érdekel, kérdezze meg a volt orsz.főr.-t, miért nem akarta az izraeli vendégprofesszor aláirni a "vidám" ifju indexét, miért mondta hogy "tanuljon még egy-két évet és majd meglátjuk" és miért erősködött a Ferenc-Jóska akkori igazgatója, mondván hogy "akkor az idén nincs kit felavatni").

 

     A dolgok ismeretében nem csoda, hogy a kirugott zupás most egy olyan valakit ajánlott maga helyett, aki elvégezte(?) a rabbiképzőt, de nem kapott Szmichát a rektortól (vajon miért?). Ennek ellenére lehet hogy a Káddis Dörábbánánt megtanulta kivülről és már tudjuk hogy ez a kritérium erre az állásra.

                                                       *

  Még egy szó a "jólfizetett"ről. Kevesen tudják, mennyi az Új Élet cikk honoráriuma. Ha a szerkesztő nem szégyeli, tegye közzé a táblázatot, mit jelent náluk egy  "jólfizetett" cikk.

     
  Ezzel szemben, ha mi itt közzétennénk mennyi az üv.ig. bruttó (és nettó) fizetése, és összjövedelme a különböző zsidó, hitközségi forrásokból – forradalom törne ki a Sip utcában. Nem tesszük ezt amig nem muszáj – mert nem akarjuk a sakál-kórus üvöltését hallgatni.

 

         Életmentő adomány


Ritkán van lehetőség olyan adományt adni, ami a megajándékozott életét menti meg. Mendy Mathlessnek erre nyílt lehetősége, mikor önként jelentkezett, hogy egyik veséjét Yisrael Konstantininek ajánlja fel. Konstantini – aki pár évvel korábban már átesett egy életmentő szívátültetésen – hitetlenkedve és boldogan fogadta az albany-i sliach felajánlását. A kapcsolatfelvételben Avrohom Feldman, a brooklyni központú Avahas Chessed egészségügyi szervezet vezetője segített.


A műtétre 2010. decemberében került sor, chanukakor Mathless és Konstantini már a legjobb egészségnek örvendve, közösen ünnepeltek New Yorkban. Múlt héten pedig Mendy és Avrohom Feldman Izraelbe utaztak, hogy Netanyán megismerkedjenek Konstantini családjával. A helyi Chabad közösség nagy izgalommal várta őket, és Beis Menachem zsinagógában különleges fárbrengennel ünnepelték az önzetlen adományozót.

(Forrás:Zsidó.com)

 

ÉS EGY "VEZETŐ RABBI"

 

     Az egyik ifjonc rabbi (még nem fő és még idézőjel nélküli), aki ezidáig még nem ambicionálta a svihák társaságba való felvételét (és nemrég ünnepeltük fia brit miláját – mi a héber neve és mi van/volt a Pidjonnal?) – most előléptette magát, betartván ezzel Hillel (egyik) tanácsát: Im én áni li – mi li?!.

 

   ??????

  

    A "Keresztény-zsidó Társaság"  havi összeröffenésein (és hirlevelén) Róna Tamás az egyetlen rabbi, de nem az egyetlen zsidó (Haraszti Gyuri barátunk  is ott van, sajnos, pedig neki igazán nincs szüksége erre a publicitásra). A legutóbbi, Szolnokban tartott "Keresztény zsidó teológiai délután"on, Róna Tamás mint az "Alföldi Régió vezető rabbija" mutatkozott be.

 

    Csoknyak, akinek Róna "házi káplánja" , nem fogja megróni ezért. Csak remélni lehet tehát hogy...kinövi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése