2010. augusztus 4., szerda

AMI VESZÉLYESEBB TRIANONNÁL IS...

 

SOÁ RUCHÁNIT (SZELLEMI HOLOKAUSZT) :
 AZ AMERIKAI
 CELEB VEGYESHÁZASSÁG
A ZSIDÓSÁG SZEMPONTJÁBÓL

 

    Zsidóság alatt itt persze nem azt a niemand amerikai reform "rabbit" értjük, aki nagy  megtiszteltetésnek vette, hogy egy keresztány pap oldalán résztvehetett a Clinton lány  esküvői szertartásán, ami persze zsidó szempontból egy tragikomédia volt.

 

  Tragikus mert az amerikai zsidóság – akárcsak a maradék magyar zsidóság – nagy iramban tünik el, szünik meg létezni, egyes egyedül a járványméreteket öltő vegyesházasságok következtében. Még egy ,maximum két nemzedék és a hatmillió zsidóból csak az ultra-ortodoxok maradnak meg, vagyis az "élesztő". De liszt nélkül, csak élesztőből – nem lesz kenyér és a Clinton lány gyermeke nem lesz zsidó, hiába a milliomos zsidó  bankárfiu.

 

 Komikus, mert ilyen állat mint rabbi-pap kettős a vegyesházassági esküvön – nincs a zsidóság nagy állatkertjében.  A sokezer éves, sokat szenvedett zsidóság Tórája nem ismer és nem ismer el – vegyesházasságot, csak egy esetben: ha a nemzsidó fél előbb a zsidó szabályok szerint betér a zsidóságba. Ez itt nem történt meg, még a reform-neológus játékszabályok szerint sem.

 

(Nincs értelme itt részletezni, ki volt az az ismeretlen, névtelen reform "rabbi", aki a jelen esetben, jó pénzért, kötélnek állt. Elég ha megjegyezzük, szomoruan de a tényeknek megfelelően, hogy az a Berend Béla nevü (Amerikában, késöbb, Belton) magyar  neológ "rabbi", akit a felszabadulás után a Népbiróság tiz évre itélt, mert együttmüködött a magyar nácikkal) Amerikában később, a nemzsidó lapokban azzal hirdette magát, hogy hajlandó vegyesházasságokat celebrálni, pappal vagy anélkül...)

 

     A szináji hagyományokhoz hű zsidóság szemében, ami most Amerikában történt – a vegyesházasság kultiválása, publikálása és piedesztálra emelése – egy szellemi Holokauszttal egyenlő. Ez, bármit is mondjon a Bazilikában bármelyik  együgyü ügyvéd – sokkal rosszabb és veszélyesebb, minden eddigi szerencsétlenségnél, ami ránk zúdult, hadd mondjam – még Trianonnál is.

 

Még egy Sóát – ne adj Isten – a zsidóság nem bir ki. Ezért most nem "nyitni" kell hanem zárni a sorokat és őrizni a Seérit Háplétát, a megmaradt maradékot.

 

SOMÉR JISZRÁÉL, SMOR SEÉRIT JISZRÁÉL VÖÁL JOVÁD JISZRÁÉL, HÁOMRIM SMÁ JISZRÁÉL – mondjuk a reggeli imában (IZRAEL ŐRZŐJE, ŐRIZD IZRAEL MARADÉKÁT, HOGY NE VESSZEN KI IZRAEL (A ZSIDÓSÁG), AKIK MONDJÁK "SMÁ JISZRÁÉL".

 

ÁMEN.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése