2010. június 26., szombat

" NAGY KÉSÉSSEL A MAZSIHISZ IS MEGTUDTA MI T0RTÉNT DEBRECENBEN :"MEGGYALÁZTÁK A...KERITÉST

MIT ÜZENTEK A BELÜGYBŐL A MAZSIHISZNEK?!

 

Egy kis aktuális kronológia: a mult vasárnap, június 20-án, kora reggel "HALÁL A ZSIDÓKRA" JELSZÓT FESTETTEK A DEBRECENI ZSIDÓ TEMETŐ FALÁRA .Feldmayer elnök úr, aki ott szónokolt, ahol mindenki látta a feliratot, "észrevette" és elitélte azt.

 
 Azonban azóta , egész péntek délig, mély csend. A Mazsihisz nem tett feljelentést, a honlap nem tudósitott – halotti csend és hullaszag. Ne szólj szám, nem fáj fejem.

 

  Csak azután hogy péntek reggel ITT megjelent  tudósitásunk, amely a "Szent Korona" rádiót idézve közölte, hogy "működik az ellenállás Debrecenben a megszállók ellen" és valakik ezzel a felirattal "véleményt nyilvánitottak" – jelent meg a Mazsihisz honlapjának közleménye, 12 óra 21 perckor – amelyben tudósitják hogy "meggyalázták a debreceni zsidó temető...keritését", vagyis nem a Holokauszt emlékét, nem a megölt mártirokat, hanem a keritést...

 

Ugyanott azt is olvashatjuk, hogy a debreceni hitközség elnöke már másnap feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen. Nem a Mazsihisz elnöki hivatala, nem a jogi osztály, hanem a helyi elnök, vagyis ez egy helyi jellegü piszlicsáré űgy, amit nem kell felfujni – ahogy az egyik fejest idézi egy Sip utcai funkci.

 

   Értesülésünk szerint a belügyből leszóltak az elnök úrnak, hogy "ha csend lesz – elfogjuk a tetteseket". Nem nagyon hisszük hogy igy volt, de mindenesetre most egyesek lihegve bizonyitják lojalitásukat az uj kormányhoz, és ehhez még a "Halál a zsidókra" sem túl sok...

 

   Végezetül álljon itt a Mazsihisz péntek déli közleménye, amely igy reagál a debreceni "ellenállás" hőstettére:

 

"Meggyalázták a debreceni zsidó temető kerítését"

2010-06-25 12:21:12

Mazsihisz


Debrecenben, vasárnap virradóra ismeretlen tettesek „Halál a zsidókra” mondatot festettek a Monostorpályi úti zsidó temető kerítésére.



Telefonon megkerestük Horovitz Tamást, a Debreceni Zsidó Hitközsége elnökét, aki kérésünkre elmondta, hogy hétfőn délelőtt  azonnal intézkedtek és megtették a feljelentést Debrecen város főkapitányságán ismeretlen tettes ellen.

A temetőben egyébként vasárnap tartották a minden évben megrendezésre kerülő Holokauszt megemlékezést és Mártír Istentiszteletet, de sajnos a több száz fős emlékező, köztük sok idős holokauszt túlélő ezzel a felirattal szembesült.

Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke az alábbi szavakkal reagált a szörnyűséges tettre:
„Mégis, Hölgyeim és Uraim, amikor bejöttünk a temetőbe, mindenki megnézhette a temető falát. Ott az írás! Valaki sunyin, éjszaka, vagy talán a hajnal csendjében oda írta. ’HALÁL A ZSIDÓKRA!’ Aki ezt írta, nem mondhatja, hogy ezt nem gondolta komolyan. Nem mondhatja, hogy valami hirtelen kiszakadt a száján. Az emberek sok mindent mondanak mérgükben, de aki ezt írta, megfontolta, amit tett! Hozta magával a festéket, szétnézett, nem látja-e valaki, s kiírta a falra: ’Halál a zsidókra!’, vagyis, halál miránk. És ne legyen senkinek kétsége! Komolyan gondolta. Mint ahogy komolyan gondolják azok a ’politikusok’, azok a parlamentbe jutott emberek, akik ugyanezt mondják. Persze, szebb szavakkal mondják. Nem ilyen csúnyán, hogy halál a zsidókra. Csak beszélnek férgekről, beszélnek a nemzet megrontóiról, beszélnek arról, hogy ideje lenne már megtisztítani Magyarországot az idegen elemektől, s ők azok, akiknek barátai, tanítványai ide írják az ő fölbujtó szavukra, hogy ’Halál a zsidókra’.”

                                                 * * *

   Eddig az elkésett, csonka és suta közlemény. Nem követelik a "Szent Korona" rádió uszitásának elhallgattatását, sunyin .hallgatnak mint azok akik a jelmondatot festették a... keritésre

2 megjegyzés:

  1. Pontosabban már szerdán: http://tudozsido.sofar.hu/post/728819358

    VálaszTörlés
  2. Nem volt a közlemény elkésve/megkésve....A lehetőségekhez képest az első alkalommal!!!!!!
    Mitől is volt suta?
    Miért is nem lehet "elnézést" kérni egy olyan megjegyzésért, ami nem állt meg a lábán?
    Beismerni hibánkat....ettől több lehet valaki, s nem kevesebb:))

    VálaszTörlés