2010. június 23., szerda

HONNAN TUDTA MOLDOVA?

 

 

A MAGYAR NÁCIZMUS MEGOLDÁSA A  KÁDÁR

FÉLE KOMMUNIZMUS LENNE?

 

DEBRECEN PÉLDÁJA
 
VAGY KŐHIDAI MIKLÓS "UTOLSÓ HATÁR"A . . .
 

 

 Én ugy tudtam, hogy nincsenek véletlenek, Vagy talán mégis? Aznap (tegnapelőtt) amikor a YNET hirül adta, hogy Debrecenben hatalmas fekete felirat fogadta a Holokausztra emlékező zsidókat – HALÁL A ZSIDÓKRA!

aznap került ujra a kezembe Moldova György "Az utolsó határ" cimű könyve.

 

  Ez egy trilógia harmadik része, melynek elsője a Szent Imre induló. Annakidején már olvastam, de most valamit kerestem és ez jutott a kezem ügyébe. Leültem és együltömben végigfutottam a  309 oldalas kis könyvet.

 

  Megdöbbentő.

                                                                  ***

 A könyv hőse egy frusztrált zsidó fiatalember. Apja elpusztult a Soában, ő 12 éves fejjel volt a gettóban.  Magát mindenhol idegennek érzi; "zsidótudata elkülönülést, beilleszkedési vágya pedig asszimilációt kivánna" (a fülszövegből).  Kőhidai (apját Kirschnernek hivták amig hagyták élni) zsidótudata

 abból áll, hogy mindenütt lezsidózzák. A  könyvben néha zsidótemetővel "találja szembe magát", ahol tudja ("gyerekkora hittanóráiból"), hogy  a  "kézpár, áldásra széttárt ujakkal – papi származást jelez, a vizeskorsó szolgáló levitát..." Még előtte az ujvári zsinagógába is belebotlik, melynek bejárata fölé egy magyarnyelvü jelmondatot véstek, melyben kérik Istent hogy adjon esőt és harmatot. Ebben Miklós önhittséget lát – minden rendben csak harmat hiányzik...

   Lehet sőt valószinü hogy vannak itt önéletrajzi elemek – Moldova édesanyja emlékének ajánlja a könyvet – de a differencia szembeötlő? A könyv hőse, Kőhidai Miklós, elmegy Magyarországról, "disszidál", átlépi az utolsó határt, mig az iró – marad.

 

    A könyv, amely 20 évvel ezelőtt jelent meg, mint mondom, megdöbbentő módon proféciál: leirja hogyan gyilkolták meg lappangó nyilasok Kőhidai Miklós élettársát, egy zsidó orvosnőt (a letagadott Holokauszt menekültjét), mert az feljelentett egy néphadseregbeli őrnagyot, akiről megtudta hogy 44-ben nyilas gyilkos volt.  Volt tettestársai többször életveszélyesen megfenyegették, majd lelőtték  az orvosnőt, aki Köhidai gyerekének anyja – lett volna, ha élni hagyják.

 

                                                                ***

    Mondom megdöbbentő. Honnan tudta Moldova , hogy ez létezik, hogy ez lehetséges,  Ausvitz után? Ilyen jól ismerné a magyar népet? Hát próféta ő, hogy előre látta  Jobbikot és a magyar csatornatöltelékek feltámadását?

 

  Moldova, akinek nem ez a legjobb könyve, az utóbbi években kommunistának vallja magát és a Kádár rendszert "sirja vissza". Kérdésem: ez lenne a megoldás a visszatérő magyar bugris nácizmusra? A Kádár rendszer?

 

     Engem nem sokan vádoltak eddig baloldalisággal (leszámitva az izraeli szél-szélsőjobb hőzöngőit), kommunistaellenességem pedig közismert. Azonban Moldova próféciája – ebben a könyvben – mellbevágó. Ha már 1990-ben tudta ezt – mit keres ő és mit keresnek zsidók a gyilkosok között? Nem várom el hogy Izraelbe jöjjenek, de mire várnak ott? Hogy legyilkolják őket?

 

       Tudom hogy fiction, nem megtörtént eset,  rég volt, bár ki tudja, de az utóbbi év(ek) eseményei erre mutatnak. Debrecen utat mutat – a határ felé. Ez az utolsó utáni határ. Most még lehet legálisan menni.

 

   Kőhidai Miklós, átlépte az  ő utolsó határát, miután befizette a Sip utcában élettársa sirját. Nem tudjuk hová ment, nem tudjuk hová érkezett, de elment.

 

Akik ott maradtak-maradnak – magukra vessenek.

 

                                                                                                   N.K.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése