2010. június 4., péntek

AL KAIDÁS KALÓZOK IZRAEL ELLEN(4) AZ IR HAJÓ: JÖN VAGY NEM JÖN

 

 

ELLENTMONDÓ HIREK A RACHEL CORYRÓL; IZRAEL ÁTENGEDI  HA ASDODBAN ÁTVIZSGÁLJA RAKOMÁNYÁT

 
ESTE HATKOR: A HAJÓ 200 KILÓMÉTERRE VAN GÁZÁTÓL

  

NEMZETKÖZI (NYUGATI) KATONÁK JÖNNEK

A GÁZA- IZRAEL ÉS EGYIPTOMI HATÁRRA?

 

IZRAEL: VIZSGÁLÓBIZOTTSÁG , AMERIKAI MEGFIGYELŐK

 

 MÁÁRIV: IZRAEL  ENGEDMÉNYEKET TESZ A BLOKÁDON

 

Ujabb idegtépő szombat vár az izraeli közönségre (amikor a 40%

 szombattartó nem hallgat rádiót a sábesz kimeneteléig) a terrorista hidegháboru egy további hajó érkezésével fenyeget, mig Nátánjáhu miniszterelnök szerint a létfontosságu tengeri blokád folytatódik.

 

Jőn a Rachel Cory nevezetű ir kalózhajó vagy nem jön? A török szervezők (IHH) szerint, nem jön, mert az egyik kisérő hajó meghibásodott; azon vannak az ujságirók és sajtó nélkül nincs "humanista akció". Magáról a hajóról közlik a világgal hogy jönnek és holnap (szombaton) érkeznek Gázába.

 

    Értesülésünk szerint, nincs kizárva hogy az amerikai közvetités az ir kormánynál sikerrel jár: a hajó megáll a nyilt tengeren, izrael i katonák átkutatják, nincs e rakományában fegyver vagy lőszer – és ha nincs, továbbengedik Gázába. További verzió: a hajó  bejön az asdodi kikötőbe, ott kutatják át majd tovább megy Gázába. Ez egy olyan kompromisszum lenne, amivel senki nem lesz elégedett...

 

   További Ensz javaslat: nemzetközi csapatokat küldeni a Gáza és izraeli határra, valamint a Gáza és Egyiptom között senkiföldjére, ahol Kairó most vasbeton falat épit. Izrael feltétele: a csapatok nyugati országok katonáiból álljanak össze és ne legyenek köztük moszlim Al-Kaidista kalózók.

 

 

 

       Továbbá - - -

 

·        Mint most kiderül : a török kalózhajón lőfegyverek is voltak, amiket használtak is a  "humanista" kalózok. Az El Gazira fotósa közölte – hogy a hajón a kalózok elfogtak négy izraeli katonát, összeverték őket és bezárták a hajó fenekén. Kiszabaditásuk során vesztette négy kalóz életét.

·         Cipi Livni, az izraeli ellenzéki párt, Kadima, vezetője, kijelentette, hogy fenn kell tartani a gázai blokádot, ami létfontosságu Izrael számára.

·        Az amerikai alelnők tegnap kijelentette, egy kérdésre válaszolva, hogy Izraelnek joga van a gázai blokádot fenntartani, mivel az legitim önvédelem.

·         Az izraeli belügyminiszter, Eli Jisáj, meg akarja vonni Hanin Zuabi képviselőnőm aki a hajon volt – izraeli állampolgárságát, mivel cselekedete kimeriti a hazaárulás fogalmát. Jisáj ezügyben levelet irt az állami jogtanácsosnak és tanácsát kérte.

·        Lieberman izraeli külügyminiszter, nem ellenzi, hogy izraeli vizsgálóbizottság kutassa mi és hogyan történt, nincs kizárva hogy külföldi (amerikai) megfigyelők részvételével.

·        A  Mááriv pénteki számában közli azt a feltevést, hogy Natanjáhu behódolt a nyomásnak és engedményeket tesz a házai blokád terén. Eszerint ezentul az élelmiszerek bevitele korlátlan lesz, nemcsak közszükségleti, de luxuscikkeket is beengednek.

·        Gabi Askenázi tábornok, vezérkari főnök szerint, a tengeri kommandó katonái "oroszlánként harcoltak" * Mit fog Erduán (a török miniszterelnök) csinálni ha egy török emigránsokból álló hajó közeledik a partokhoz?

·        Erduán: Hámász nem terroristák...

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése