2010. május 31., hétfő

HUMANITÁRUSNAK ÁLCÁZOTT TERRORTÁMADÁS A NYILT TENGEREN

 

 

"MAXIMUM KÖPÉSEKRE ÉS SZITKOKRA VOLTUNK FELKÉSZÜLVE"  -
MONDJÁK A SEBESÜLT KATONÁK

 

Naivitás vagy a "szép izraeli" ábrándja? Az adott helyzetben jó hogy nincs több halott – mondja egy biztonsági

szakértő * Rabin volt személyi titkára: miért kellett néhány fantasztából hőst csinálni? A sok kérdőjel amire nincs válasz

 

Naftali Kraus (Izrael)

 

     Hétfő este hat órakor a dolog már végetért. Amitől már szombaton tartottam, ma következett be: néhány terrorista, akik humanistának álcázták magukat, és többszáz naiv balek, anarchisták akik minden balhéra kaphatók és a szervezet arab terror kiképzett ügynökei – ismét csőbe húzták Izraelt.

 

    Hat rozoga lélekvesztőből álló flotilla, amely  humanitárius segitséget szállit a "szegény éhező gázaiaknak" – a feje tetejére állitotta Izraelt. Már két hete készül a haditengerészet feltartóztatni a hajókat, amelyek át akarják törni a blokádot, amely – Egyiptom segitségével – elzárja a gázai terrorista fészket és amikor rá kerül a sor, kiderül hogy a szelid aktivisták lőfegyverekkel, valamint vasdorongokkal fogadják a zsidó tengerészeket. Ezek az asdodi kikötőbe akarták kisérni az illegális hajókat, ott átvizsgálni a küldeményt és továbbitani Gázába.

 

  "Legfeljebb arra készitettek fel bennünket hogy leköpnek, vagy elátkoznak" – mondja a kórházban egyik sebesült katonánk. Akik szines vizipuskákkal voltak felszerelve, amellyel tüntetéseket szokás feloszlatni. Nem csoda ha van hét sebesült katonánk (kettő sulyos), akiket majdnem a tengerbe dobtak a  békés "humanisták". Ebben a helyzetben amikor a hadsereg nem tudta(?) mi vár rá a kalózhajókon – csoda hogy nem volt több mint tiz halottjuk és harmincs egynéhány sebesültjük.

 

Most majd kutatják és nyomozzák, hogy történhetett ez, ki volt a balek és miért. Ki tud válaszolni a kellemetlen kérdésekre?

 

    Közben Natanjáhu elhalasztotta holnapra tervezett fontos találkozóját Obama amerikai elnökkel és órakon belül hazajön. Az izraeli arabok tüntetnek, zavargásokat szerveznek; ők "szolidárisak" a terroristákkal, ami érthető. Ami kevésbé érthető, miért "zavarognak" a törökök, miért tüntetnek Isztanbulban?

 

     A "világ" mint mindig, elitéli Izraelt. Moszkva szemforgató, Párizs túlzott erőhasználatról beszél. Az amerikaik "kivizsgálják mi történt".

 

Éjtán Háber, Rabin volt miniszterelnök személyi titkára, szerint "nem kellett volna hösöket csinálni néhány fantasztából. Be kellett volna  engedni őket Gázába és kifogni a szelet vitorlájukból". (Folyt köv.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése