2010. április 10., szombat

MI KÉNE HA VONA, avagy MIÉRT KELLETT MÓZESNEK MENEKÜLNI?

                

 A pesti Uj Élet szerint azért mert

 megölt egy héber rabszolgát...

 

          Aki azt hiszi, hogy a magyarországi zsidóság baja a választások, a Jobbik vagy a Fidesz – az alaposan téved, vagy legalábbis a lámpa alatt keresi az elveszett identitást.

 

      A baj ott van eltemetve, hogy a magyarországi zsidóság ma egy pásztor(ok) nélküli nyáj, zsidóságát onnan tudja, hogy lezsidózzák, amihez az elmult években nem volt hozzászokva/edzve, nem ismeri történelmét, vallásának alapjait – nála a zsidóság a Holokauszttal kezdődik – és végződik. Ha ezt tagadják – nagy baj van. Törvény kell rá és ezt az elvtársak szállitják is, parlamentjük hattyu-dalaként, az utolsó ülésen. Utánuk az özönviz.

 

                                                               *

     Általában a vezetésnek kell(ene) jó példával elől járni. A gyakorlatban amilyen a vezetés – olyan a tagság, vagy még olyanabb. A magyarországi zsidók nagy része nem jár templomba, leszokott róla, vagy soha nem szokott rá, nincs ami vonzza. A rabbik, vagy inkább "rabbik" – hadd ne személyeskedjünk – nem állnak feladatuk magaslatán, nem nyujtanak szellemi táplálékot a "nyáj"nak, mert nincs miből, nekik maguknak sincs, nagyon gyengén vannak eleresztve.

 

 

Már kiderült, hála Istennek, hogy nemcsak a rabbi-állás van zárolni a gójok elől, de nem-zsidó nem lehet rabbihelyettes sem. Most mint hallom  készülnek felavatni valakit, akinek a mamája... szóval valami a papirokkal nincs rendben.

 

    A zsidóság, mint tudjuk, nem papirvallás. Hamis papirokkal a Holokausztban lehetett életet menteni – egy zsidó, hamis papirral, lehetett ideig-óráig nem-zsidó – de forditva ez nem működik.

 

      A vezetésben sok a vegyesházasság ami a zsidóság halála és ez negativ példát szolgáltat. Az un zsidó iskolákban sok a nemzsidó diák (még az un. "ortodoxban" is) és a "higitás" olyan méreteket ölt, hogy nemsokára zsidókat csak csak a Kuruc-Infóban lehet majd találni, stürmeri köntösben.

 

    Mi marad? A kirakat, a nyomtatott betü, illetve elektrónikus sajtó.

 

                                                                 *

      Sajtóűgyben be kellene fognom a számat, mert nem vagyok objektiv. Az Uj Életből ki vagyok tiltva, nevem ott nem jelenhet meg, "felső utasitásra". Mindegy hogy miért. Lehet hogy "túl zsidó" vagyok  egyeseknek.

 

    Mégsem hallgathatom el amit ott történik. A legutóbbi, peszáchi számban, egy "nagy név" irta a vezércikket.  A cikkben szarvashibák vannak, amiket minden izraeli héder-gyerek észrevesz és kijavit – ha hagyják. Lehet hogy az ok  abban a szerkesztői szervilizmusban keresendő, amely azt tanitja, hogy egy  "ikont" nem szabad kijavitani, mert egy "ikon" (vagy talán I-Kohn) tévedhetetlen akárcsak a pápa.

 

      A honlapról, mint olyanról, nincs mit beszélni. Zsidótlan tévedések, elirások tömege (nemrég a scoop az izraeli "polgári házasság" törvényéről, amit rendhagyó módon ki is javitottak pár nappal később). A feltehető ok: nemzsidó szerkesztő, nem-zsidó tudósitó (az első aki elparentálta Raj Tamást, az egyetlen neolog rabbit aki tudott valamit).

 

      A   mai választások előtt a pesti zsidókat nem sorsdöntő valós problémáik, hanem az a kérdés foglalkoztatja hogy "Mi kéne – ha Vona"?

 

    És ha lesz Vona?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése