2009. október 25., vasárnap

A RADNÓTI DOSSZIÉ: EGY PÁR BESZEGETT FEHÉR KARSZALAG...

 

 

A MESÜMED IRÓ ÖZVEGYE EGY AMERIKAI ZSIDÓNAK:
"MI KÖZÖM HOZZÁJUK ?!
(A MEGGYILKOLT ZSIDÓKHOZ).
ÉN KATOLIZÁLTAM!...

 

VENDÉGOLDAL

 

    Egyes pesti  "zsidók"nak nem tetszett amit irtam annakidején a Radnóti fesztivál ellen (minek keretében egy pesti "okos" rabbi heti szidra rovatában idézte a zsidó lapban a   mesümed"lánglelkü költöt") és emlékeztettem arra hogy a kollektiv zsidó emlékezet mennyire elitéli a renegátokat. Pláne azokat akik "meggyőződésből" csatlakoznak az üldözőkhöz. Irtam hogy semmi közünk Radnótihoz és őt megtenni a "Holokauszt költöjének", nem egyéb mint blaszfémia, az áldozatok emlékének meggyalázása. Azon áldozatoké, akik a haláltáborokban nem grasszáltak fehér karszalaggal, jelezve hogy "nem azonos".

 

    Most, egy amerikai zsidó cikkéből, ami az Izraeli Szemle legutóbbi számában jelent meg, kiderül hogy Radnóti özvegye is igy gondolkozik – rólunk. Amikor a cikk irója, Dr Berczeller Imre (New York), egy Jád Vásémben tett látogatás után felhivta a költö özvegyét, hogy elmondja neki mit látott, az özvegy, Gy.F. válasza megdöbbentette: "A válasz és annak hideg, megvető hangneme, meghökkentett - - - ugyanis az özvegy azt mondta: "Én katolizáltam. Semmi közöm hozzájuk!"

 

Már Borban, a haláltáborban, arra kérte levélben feleségét, hogy küldjön neki "egy pár beszegett fehér karszalagot", olyant amilyent a "katolizált" renegátok viseltek, ellentétban a zsidók sárga karszalagjával. Dostól (Gárdos Károly, a világhirü rajzolómüvésztől,) tudjuk, hogy Radnóti Borban tüntetett a fehér karszalaggal. Azt másoktól tudjuk, hogy nem Holokauszttól való félelmében futamodott meg, hanem évekkel előtte, "meggyőződésből". 1942 januárjában irta Sik (Schück) Sándornak, egy másik mesümednak, hogy "mélyen katolikus léleknek tartom magam..."

 

   De a zsidó Baumgárten dijat azért elfogadta...

 

6 megjegyzés:

  1. Az ilyen kivetkozott mesumed, nem lehet peldakep!

    VálaszTörlés
  2. "A zsidóságom életproblémám, mert azzá tették a körülmények, a törvények, a világ" írja Radnóti "Radnóti Miklós 1942-ben Komlós Aladárnak, válaszul arra, hogy a szerkesztő - sokadik alkalommal kéziratot kér tőle az Ararát magyar zsidó évkönyvbe azért érdekes, mert mindennél jobban árulkodik az egy évvel később megkeresztelkedő költő vallásosságáról, hanem azért is, mert azon ritka dokumentumok egyike, amikor származásáról vall."
    Wikipédia...
    Jelezve, hogy 1943 /!!/ ban tért át a k.hitre:))

    VálaszTörlés
  3. Kedves Naftali! Itt a példa arra, hogy a zsidóságot nem lehet levetkőzni, megtagadni. Illetve lehet, de attól még zsidók maradunk.
    Én a magam részéről Radnótit annak ellenére a Holokauszt egyik költőjének tartom,hogy katolizált, hogy tüntetett a fehér karszalagjával. Zsidóságát ugyan megtagadta, de mégis meg kellett szenvednie, mert a magyar baka aki a maga ásott sírba belelőtte, nem magyar katolikus hazafit, hanem az elpusztítandó zsidót látta benne. Így végül is vértanú lett, mint a milliók. Végső tapasztalásai bizonyára láttatták vele az igazságot. Véleményem szerint utolsó versei is erről tanúskodnak. Őt valóban nem mint példamutató zsidót kellene ünnepelnünk, de nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy valóban óriási költő volt.
    Hogy ne menjünk messzire, csak olvassunk bele Szép Ernő Emberszag című könyvébe. Sok hasonló magnyilvánulást láthatunk.
    Véleményem nem egyezik a "másik Hannáéval", aki nem én vagyok, bár alteregomként nyilvánult meg már több oldalon, saját nevét nem mervén használni. Igenis lehet példa Radnóti arra, hogy az ember nem tagadhatja meg a hgyökereit, a múltját. És nem nem csak a katolizált zsidókra vonatkozik, de azokra a magukat eröltető nem zsidókra is, akik pld. zsidó blogokat eröltetnek a neten, amelyekből minden jiddiskeit hiányzik. Azt nem lehet tanulni, abba születni kell. És azt akkor sem veszti el valaki, ha zsidóságát tagadja, mint ahogy akkor sem nyerheti el, ha betér. Más dolog zsidó vallásúnak lenni, és más oda születni. Ha ezt egyesek időben megértenék, nem lenne annyi tudathasadásos ember, aki zsidó szeretne ugyan lenni, de nem érti a verbalitás nélküli kommunikációkat, az otthonról hozott megnyilvánulásokat, és ettől később a legvéresebb szájú antiszemita lesz. Több nevet tudnék felsorolni itt,pld olyanokét, akik először álzsidó bloggerek voltak, és ma a Bombagyár és a Kuruc prominens tagjai. Szégyenteljes az is, hogy van olyan született zsidó is, aki tehetség híján ma Morvai Krisztina hű talpnyalójaként a szélsőjobb médiákban lázít szégyenszemre a zsidók ellen.
    Schlesinger Hanna

    VálaszTörlés
  4. Fenti megjegyzésemet szeretném azzal kiegészíteni, hogy nem azokra a betértekre, vagy betérni szándékozókra gondolok itt, akit a zsidóság mint vallás fogott meg, hanem azokra, akik valamilyen vélt előny megszerzése érdekében akarnak köreinkbe tartozni. Ők mindig csalódnak, mert rá kell jönniük, nekünk sem hull ölünkbe a manna csak azért mert zsidók vagyunk, és mindenért ugyanannyira meg kell dolgoznunk, mint bárki másnak.Többen amikor ezt tapasztalják, akkor válnak vérnösző zsidógyűlölőkké, mert nem vált be az elképzelésük, vagy nem sikerült betérniük a zsidó vallásba tanulás és kitartás híján, legfeljebb az első kocsmába, ahol
    "Kitartás" köszöntéssel köszönhet a továbbiakban, úgy érezvén, ezzel tudja megtorolni azon sérelmét, hogy nem született zsidónak.
    Schlesinger Hanna

    VálaszTörlés
  5. Kérem, ha lehetséges, a további bármikori hozzászólásomat ne Hanna, hanem Schlesinger néven elfogadni, mert nem szeretném, ha összetévesztenének a másik Hannával, aki e blog rendszeres hozzászólója. Én minden esetben aláírom a valós nevemet.
    Schlesinger Hanna

    VálaszTörlés
  6. Ehez van egy hozaszolasom megpedig Albert Einstein konyvebol " Out OF MY LATER YEARS" Csehul z mych pozdejsich let, jak vidim svet II. Az en kesobbuí eletembo - hogy latom a vilagot. A VI . fejezet ennek konyvenek Aa En Nepem - Muj narod. Ki a zsido ... Zsido az aki kinyilatkosztatja a zsido hitet... Kerdezuk meg. Mi is a csiga. Csiga az aminek csigahaza van. Ha csiga elvesziti a csigahazat akkor is csiga marad.,... Igy van a zsidoval aky elhagyja hitett ugyanilyen helyzetbe kerul. Marad ZSIDONASK ::::

    VálaszTörlés