2009. szeptember 25., péntek

... AKIK "ÉLETVITELSZERÜEN" PESTEN PANAMÁZNAK

VENDÉGOLDAL:MTI/SZOMBAT/SÓFÁR 
 
Tízmilliós végkielégítés,
 milliós prémiumok
 egy zsidó közalapítványnál


Közel 10 milliós végkielégítést fizetett távozó titkárának egy, a kormány által alapított közalapítvány. A szervezet vezetése ráadásul milliós prémiumokat is kiosztott magának egy sikeresen lebonyolított, több száz milliós ingatlaneladás után - tudta meg a HavariaPress.

A hírügynökség birtokába került dokumentumok szerint a közalapítvány titkára munkaviszonya megszűnése alkalmából 9 és fél millió forintos végkielégítést vehetett fel munkáltatójától, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítványtól (MAZSÖK). A végkielégítésen felül a törvények szerint profitorientáltan nem működtethető közalapítvány titkára többhavi fizetésének megfelelő prémiumot is kapott korábban arra, hogy a tervezettnél nagyobb volt a MAZSÖK 2007-es bevétele, s az alapítvány vezetése újabb jutalmat irányzott elő, ha költségvetésük bevételei tovább növekednek.

A prémium kifizetése előtt a titkár fizetését ráadásul 7 százalékkal feltornázták. Dokumentumok igazolják, hogy a végkielégítésen kívül is súlyos pénzeket osztottak ki ,,házon belül" a MAZSÖK-nél: a közalapítvány ügyvezetője milliós jutalékot kapott egy több száz millióért eladott, a közalapítvány tulajdonában lévő ingatlan értékesítése után. A becsült értéken 370 milliót érő, Budapest belvárosában álló épület több mint kétszereséért, 765 millióért kelt el, s a két összeg különbözetéből megállapított jutalékot, 1,1 millió forintot kapott a közalapítvány ügyvezető igazgatója.

A MAZSÖK-öt a Magyar Köztársaság kormánya hozta létre a párizsi békediktátumban foglalt nemzetközi jogi kötelezettségek teljesítésére. A közalapítvány célja, hogy azon zsidó származású magyar állampolgárok, akik a náci intézkedések és a holokauszt elszenvedői voltak, újjászervezhessék vallási, kulturális, oktatási rendszerüket, személyes szociális helyzetüket javíthassák az erre fordított javakból.

A közalapítvány működésével kapcsolatban korábban is felmerült az összeférhetetlenség gyanúja, mikor az Állami Számvevőszék megállapítása szerint olyan szervezeteknek adott rendszeresen támogatást, melyek vezetői a MAZSÖK kuratóriumában is helyet foglaltak. 
                                                                                      ***
 A FENTIEKHEZ NEM FŰZÜNK KOMMEMTÁRT, MERT A DOLGOK ÖNMAGUKÉRT BESZÉLNEK. TUDJUK  A TÁVOZÓ TITKÁR NEVÉT, DE NEM KÖZÖLJÜK. NEM Ő A HIBÁS - "HA ADNAK FOGADD EL, HA VERNEK SZALADJ EL" - MONDJA A JIDDIS KÖZMONDÁS, AMIT A CSOKORNYAKKENDŐS URAK NEM ÉRTENEK. A HAL A FEJÉTŐL BŰZLIK.
                                                                                                                        A szerk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése