2009. április 22., szerda

TILTAKOZÁS A HOLOKAUSZT-TAGADÁS ELLEN


    
    
A Holokauszt-tagadás aljassága ellen

   A Wesley János Lelkészképző Főiskola Theológus és Lelkész Szak közleménye

                              Budapest, 2009. április 21.

    Keresztény hitünk és az egyetemes humánum szellemében kárhozatos gyalázatnak tartjuk a Jobbik nevezetű politikai formáció támogatását élvező Magyar Gárda Holokauszt-tagadó rendezvényét. Különösen lelketlen szemérmetlenségre vall az, hogy a nyíltan neonáci ideológiát propagáló szombati fellépését e társaság a magyarországi zsidóság deportálására emlékeztető nemzeti kegyeleti alkalom előnapjára időzítette.
    Hazánk életének mélyen elszomorító jelenségei közé tartozik, hogy a világválság okozta súlyos próbatételeket az emberi nyomorúság arcátlan kufárjai külön is szaporítják.
    Az ország politikai, egyházi és civil tényezőit éppen ezért arra kérjük, hogy tegyenek meg mindent azok elszigetelésére és nyilvános megbélyegzésére, akik polgártársaink általános bizonytalanságérzetét a történelem legaljasabb eszméinek terjesztésére próbálják meg kihasználni. Kérjük tőlük továbbá azt is, hogy a közbéke és az emberi méltóság védelméért közösen viselt felelősség jegyében igyekezzenek mindent elkövetni azért, hogy a nemzet tisztességesen gondolkozó polgárait nem téveszthessék meg a gonoszságban fogant gondolatok.
    A Holokauszt tagadásában részes szélsőségek elleni fellépésnek különös jelentőséget kölcsönöz, hogy a patronálásukat vállaló politikai tényezők (akik büszkén képviselik a rasszizmus és a cigányellenesség gondolatait is) ugrásra készen állnak arra, hogy bekerüljenek a magyar törvényhozásba és az Európai Parlamentbe.
    Rendíthetetlen lelkiismerettel hisszük és valljuk, hogy olyan pillanat sem hazánk, sem a világ történetében nem jöhet el, amikor emberhez méltó gondolatként ismerjük el a Holokauszt-tagadás gyilkos eszméjét.

Budapest, 2009. április 19.

Wesley János Lelkészképző Főiskola Theológus és Lelkész Szak

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése