2009. február 9., hétfő

AZ EREDMÉNY - A "LEBEGŐ" SZAVAZATOKTÓL FÜGG

      MA VÁLASZT IZRAEL

 

·        Esős időt igérnek, amit a nagy pártok fájlalnak.

·        A chamasz rablói visszadták az Ensznek az elrabolt holmit.

·        A két nagy párt vezetői – Cipi és Bibi – fe-fej mellett haladnak

·        Nagy a valószinüsége a nagykoaliciónak – de minden opció nyitva van

 

Izrael ma választja meg a 18. Kneszetet (parlament). 32 párt és lista vesz részt a választáson, melynek eredményeként valószinü a jobbra tólódás, de a vége, mint rendesen koaliciós kormányzás lesz. A két esélyes párt – Kadima, a mostani kormánypárt (Cipi Livni) és az ellenzéki Likud Benjámin (Bibi) Nátánjáhu fej-fej mellett haladnak. A meglepetést csak azok a fiatalok szolgáltat(hat)ják, akik unalomból, sportból vagy nemtörödőmségből egy homályból előbukkanó listára fognak szavazni (csupán a "zöldek" négy féle megjelenési formában jelentkeznek)amint az legutóbbi választáson a nyugdijasok voltak.

 

  Kedd este 12 óra után már tudni lehet, merre fuj a szél és ki fog kormányt alakitani Izraelben. Kérjük, figyelje blogunkat.

 

 Valószinü hogy 48 óran belül életbe lép a hivatalos gázai fegyverszünet. Nincs kizárva hogy ezzel egyidejüleg engedik chamaszék szabadon a három éve elrabolt Gilád Sálit tizedest, akiért Izrael, hir szerint – 1000 arab terrorisdtát enged szabadon.

 

Az Ensz szociális segély szervezete (az UNRWA) hivatalosan közölte Gázában, hogy a chamasz rablói  - erélyes fellépésükre – visszaszolgátatták a mult héten elorzott többszáz tonna élelmiszert, takarókat, stb, amit az Ensz Izraelen keresztül hozott be Gázába, hogy azt az ottani nélkülözőknek kiossza. A rablók "gesztusa" azután  jött hogy az UNRWA közölte, minden kapcsolatot megszakit velük és felhagy a segélyezés munkájával.

 

Barak honvédelmi miniszter tegnap kijelentette, hogy ha pártjának nem lesz legalább husz mandátuma "nem leszek hadügyminiszter"

 

        

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése