2009. január 16., péntek

KÉT HETES TŰZSZÜNET - HÁROM NAPON BELÜL

 
 
 
MA, AZ IZRAELI LÉGIERŐ TÁMADÁSA KÖVETKEZTÉBEN, ÉLETÉT VESZTETTE A CHAMASZ BANDITÁK
"BELÜGYMINISZTERE", SAAED SIAM תצלום: רויטרס
  ÉS MÉG NÉHÁNY
CHAMASZ TERRORISTA.
 
 A CHAMASZ BANDITÁK BOSSZUT ESKÜSZNEK
הלחימה בעזה (צילום: AP) 

 

 
 
EZZEL EGYIDEJÜLEG ÉRKEZŐ, MEGBIZHATÓ FORRÁSBÓL SZÁRMAZÓ HIREK SZERINT –IZRAEL ELFOGADTA AZ EGYIPTOMI FELTÉTELEKET A TÜZSZÜNET BEVEZETÉSÉRE.

 

Ez a hir még megerősitésre vár, mivel chamaszék most elutasitják az egyiptomi javaslatot és ez lehetővé teszi az izraeli hadseregnek a hadműveletek folytatását legalább huszadikáig, az Obama rezsim hivatalba lépéséig.

 

Az izraeli rádió ma közölte: "MOST ENGEDTÉK NYILVÁNOSSÁGRA HOZNI A HIRT, MISZERINT LETARTÓZTATTAK EGY IZRAELI ZSIDÓ ÁLLAMPOLGÁRT, BIZONYOS SZEGÁLT, AKI IRÁNNAK KÉMKEDETT – PÉNZÉRT.

 

Ennél talán csak az szégyenletesebb, hogy egy angol zsidó parlamenti képviselő, bizonyos  Gerard Kaufmann,  azzal vádolta Izraelt hogy "kihasználja a Sóát" a gázai népirtásra.

 

HIREK SZERINT OLMERT, A LELÉPŐ IZRAELI  MINISZTERELNÖK ÉS CONDOLEISSA RICE, A LELÉPŐ AMERIKAI KÜLÜGYMINSZTER, ELBORONÁLTÁK A NÉZETELTÉRÉSEKET, KIMAGYARÁZTÁK AZ EGYMÁST SÉRTŐ BESZÉDET ÉS – KIBÉKÜLTEK.

 

            Palesztin forrásból származó hirek szerint 72 órán belül két hetes tüzszünet áll be. Ez alatt a felek vagy megegyeznek a fegyver –csempészések leállitásában és ellenőrzésében – vagy a harc folyik tovább. Ebben az ügyben az éjjel Livni külügyminiszter Washingtonba utazott, hogy aláirjon Rice külügyminiszterrel egy emlékiratot a csempészések megakadályozására. Izrael remél amerikai biztositékokat kapni ezügyben.לבני, היום.   תצלום: גטי אימג'ס

 

Gallant tábornok tegnap figyelmeztette a déli körzet lakósait hogy az utolsó napokon a chamasz ágyuzás őrült méreteket ölthet és nagyon kell vigyázni , hogy a lakosok az óvóhelyek közelében legyenek.

 

El-Jazaeira szerint ma hetven palesztin "harcos" vesztette életét a harcokban.

 

   Az Ensz tegnap kezdődő naggyülésén éles támadások hangzottak el Izrael ellen.

 

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése